• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Aftensmad
et billede med farserede porrer
Farserede porrer er en klassisk dansk ret, hvor man laver en indbagt porre i en god fars. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

Udgivet: 14. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 14. feb. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Her får du en nem opskrift på farserede porrer, der er en klassisk ret fra det danske køkken. Indbagt porre er lækker og velsmagende aftensmad.
  2. Opskrift på farserede porrer
  3. Farserede porrer - opskrift på indbagt porre
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter

Her får du en nem opskrift på farserede porrer, der er en klassisk ret fra det danske køkken. Indbagt porre er lækker og velsmagende aftensmad.

Farserede porrer er en rigtig dejlig ret, som er lidt overset.

Men næste gang du vil lave frikadeller, så overvej at lave farserede porrer i stedet for.

Jeg husker tydeligt jeg fik det som barn (jeg har altid kunnet lide porrer), men da var der en hvid sovs til. Den kan man fint lave af kogevandet fra porrerne, jeg valgte dog at undlade sovsen.

Tilbehøret kan varieres i det uendelige, så det passer med lige det du har lyst til.

Opskrift på farserede porrer

et billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 4 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 600 g hakket svin- og kalv
  • 2 dl rasp gerne økologisk
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 porrer

Sådan gør du

  • Start med at befri porrerne for de yderste blade, skær dem i ca. 5-7 cm stykker og læg dem i koldt vand ½ time.
  • Sæt en gryde med vand og lidt salt over til det koger, sluk for vandet og kom porrerne i.
  • Lad dem ligge i ca. 10 min, hvorefter de tages op og kommes i iskoldt vand.
  • Bland det hakkede kød med fintrevet løg, rasp og æg, og krydr med salt og peber. Er farsen for fast, kommes lidt vand i.
  • Tag porrerne op af vandet og tør dem godt. På et stykke folie bredes en klat fars ud, et stykke porre lægges på midten af farsen og der trilles en pølse med porren i midten.
  • Pak det hele ind i folien, som snos godt i begge ender. Det bliver til en rigtig lille tyk pølse.
  • I en gryde med kogende vand, som kun lige holdes på kogepunktet uden at boble, kommes de farserede porrer i og koger i ca. 10 minutter.
  • Tages herefter op, og ligger og køles af, inden de pakkes ud.
  • Tril de farserede porrer i rasp når de pakkes ud, og steg dem gyldne på en pande med olie. De sidste par minutter, kommes en klat smør ved, så smagen af smør kommer frem. Og så har du en lækker og indbagt porre.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
679
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
190
mg
63
%
Natrium
 
1077
mg
47
%
Kalium
 
734
mg
21
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfiber
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1243
IU
25
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
173
mg
17
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er de farserede porrer klar til servering, og får du ikke spist hele portionen, er de fine at smide i madpakken dagen efter.

Jeg valgte at servere de indbagte porrer med en kartoffelgratin og smørstegte butterbeans, men du kan også servere dem med kogte kartofler, dampet broccoli og meget andet.

Se flere opskrifter

Hel kylling i ovn med tilbehør

Stegte porrer med balsamico

Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Mere inspiration

  • brændende kærlighed med rødbeder
    Brændende kærlighed med rødbeder
  • spinatpandekager opskrift
    Spinatpandekager - nemme pandekager med spinat
  • cottage pie sheperds pie
    Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos
  • lasagne med søde kartofler
    Lasagne med søde kartofler

Se mere indhold på bloggen

Nissernes Marcipanknas

Sidste feriedag

Bøffer med taco

Pølsebrød eller madbrød

Krydderurter, rom og snaps

Foccaciabrød med rosmarin fra haven

Gulerødder i hvidvin

Lun Efterårssalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.