MADBLOG & LIVSSTIL

Farserede porrer er en rigtig dejlig ret, som er lidt overset. Men næste gang du vil lave frikadeller, så overvej at lave farserede porrer i stedet for. Jeg husker tydeligt jeg fik det som barn (jeg har altid kunnet lide porrer), men da var der en hvid sovs til. Den kan man fint lave af kogevandet fra porrerne, jeg valgte dog at undlade sovsen. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, så det passer med lige det du har lyst til.

Til de farserede porrer skal du bruge:
600 gr hakket svine- og kalvekød
2 dl økologisk rasp
2 æg
1 stort løg
salt og peber
2 – 3 porrer

Start med at befri porrerne for de yderste blade, skær dem i ca. 5-7 cm stykker og læg dem i koldt vand ½ time. Sæt en gryde med vand og lidt salt over til det koger, sluk for vandet og kom porrerne i. Lad dem ligge i ca. 10 min, hvorefter de tages op og kommes i iskoldt vand.

Bland det hakkede kød med fintrevet løg, rasp og æg, og smag til med salt og peber. Er farsen for fast, kommes lidt vand i. Det er vigtigt at farsen smages godt til, så den får smag.

Tag porrerne op af vandet og tør dem godt. På et stykke folie bredes en klat fars ud, en porrer ligges på midten af farsen og der trilles en pølse med porren i midten. Pak det hele ind i folien, som snoes godt i begge ender. Det bliver til en rigtig lille tyk pølse 🙂
Jeg fik 6 stor “pølser” ud af portionen.
I en gryde med kogende vand, som kun lige holdes på kogepunktet uden at boble, kommes pølserne i og koger i ca. 10 min, Tages herefter op, og ligger og køles af, inden de pakkes ud.

Tril de farserede porrer i rasp når de pakkes ud, og steg dem gyldne på en pande med olie. De sidste par minutter, kommes en klat smør ved, så smagen af smør kommer frem.

Jeg valgte at servere porrerne med en kartoffelgratin og smørstegte butterbeans.

Tippet med at pakke de farserede porrer ind i folie og koge dem først, er fra   TV2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter