MADBLOG & LIVSSTIL

Lidt om min Københavner-tur

Efter en ferie skal man lige igang igen. Selvom jeg "kun" havde 4 dages ferie, synes jeg, at jeg lige skal ind i rutinen igen. Jeg havde nogle fantastiske dage i København, også selvom det regnede både fredag og lørdag. Det blev til mange kilometer vi gik, men vi så og oplevede også en masse. Vi var bla. i Cisternene, som er et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning.

"I midten af 1800-tallet var hovedstaden i heftig udvikling, og der var brug for vand i betydelige mængder. Vandet skulle opbevares på en sådan måde, at det under tryk kunne sendes op i de nye høje københavnske byhuse. Vandet blev pumpet op til Cisternerne via Pumpehuset i Studiestræde, der hentede vand fra bl.a. Damhussøen og Skt. Jørgens Sø.
I 1853 havde en koleraepidemi kostet mere end 4.700 københavnere livet, hvor smittekilden i høj grad var det stærkt forurenede vand fra byens mange brønde. Cisternerne fik derfor stor betydning for forbedringen af det københavnske drikkevand, og byen er ikke siden blevet ramt af tilsvarende epidemier.
Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981." (Kilde: www.cisternene.dk)

Sikke et "rum", det var rigtig flot og også spændende at tænke, at det hele havde været fyldt med vand.

Nårh ja, en tur gennem Christiana og pusherstreet, som man absolut ikke var i tvivl om hvor var. Der var hvide streger på vejen, hvor gaden begyndte og sluttede og der lugtede og blev handlet. Jeg valgte, vist nok ret klogt, at beholde kameraet i tasken mens vi var i Christiana. Vi valgte at spise frokost i restauranten derinde, og maden var rigtig god, og stedet mega hyggelig.

I får lige lidt billeder, så I kan se hvad dagene ellers gik med. Bla. en tur i teateret, hvor vi så en forestilling med Johnny Cash og hans musik. En super afslutninge på nogle skønne dage. Og så blev der selvfølgelig også tid til en tur i Torvehallerne, hvor jeg fik en fantastisk frokost med det mest lækre smørrebrød. Og så er der Papirøen med streetfood. Kastellet, Carlsberg, Christianhavns skønne miljø og meget mere.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *