• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Fastelavn » Friske Fastelavnsboller

Friske Fastelavnsboller

Udgivet: 2. feb. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Fastelavn nærmer sig, og selvom det ikke er noget vi markerer, er det altid dejligt med en fastelavnsbolle. Der findes mange forskellige udgaver, og jeg tror hver familie har helt deres egen idé om hvordan en fastelavnsbolle skal være.  Hos os hører Hedeviger helt sikkert til som favorit, men også dem med creme er gode. Du kan sagtens finde mange über-lækre udgaver af fastelavnsboller, og jeg mener også Mette Blomsterberg har lavet en af de lækre fastelavnsboller-udgaver, - men personligt foretrækker jeg nu en bolle lavet af vandbakkelsesdej og med en lidt syrlig mousse inden i. Den giver ikke den der overfede mæthed når man har spist en.

Vandbakkelse:
2½ dl vand
125 gr smør
125 gr hvedemel
5 æg
Citronmousse:
2½ dl piskefløde
85 g rørsukker
Saft  + skal af 1 citron (øko)
2 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Pisk fløden let og  sukker, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af flødeskumsblandingen og kom den i resten under omrøring. Sættes koldt mindst 2-3 timer.

I en gryde kommes vand og smør som smeltes sammen. Bringes lige til kogepunktet, hvorefter melet sies ned i. Rør kraftigt rundt til det har samlet sig til en dej, som lige "brændes" lidt af. Det må ikke tage farve.
Tag gryden af varmen og lad den stå og køle lidt - ca. 3-5 min. Pisk nu æggene i.  Der piskes rigtig godt for hvert æg, så det har samlet sig, inden det næste æg kommes i. Dejen må ikke være for tynd.

Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 flotte "boller" ud på bagepapir. De kan også afsættes med en ske.

Bages ved 210 grader i ca. 20 min. Åben endelig ikke ovnen mens de bager, for så risikerer du at de falder sammen.  Vandbakkelserne skal være pænt brune inden de tages ud og afkøles.

Skær de afkølede vandbakkelser igennem. Fyld med moussen og læg toppen på igen. Drys med flormelis på toppen inden servering.

Velbekomme og god fastelavn!

Mere inspiration

  • Fastelavnsboller med remonce og kaffecreme
  • Luftige Fastelavnsboller
  • Fredags-Fastelavnskager

Se mere indhold på bloggen

Heldig Kartoffelmad

Gurkemole

Grønkålspandekager med fyld

Flute med brie, jordbær og balsamico

Salte Cavi·art Snegle

Nem Morgenmads Grød

Weekend og Aroniasnaps

Sommer-Risengrød med Jordbær

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.