• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Fastelavn

Fredags-Fastelavnskager

Udgivet: 30. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Fredag aften skal vi altså have en lille kage til kaffen. Hvis du også har det sådan, eller bare har lyst til noget sødt til kaffen, så er disse lynhurtige (næsten da) at bage. De er ikke de bedste til at gemme, så bag ikke en stor portion, med mindre du kommer dem i fryseren. Lav dem I kan spise og nyd dem friskbagte. Det bliver populært.

100 gr smør
2 dl mælk
50 gr gær
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
ca. 500 gr mel
160 gr chokolade

Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Hældes op i en skål og står til det er afkølet. Når smør/mælk blandingen er håndvarm, kommes gæren i sammen med æg, sukker salt og melet. Hold lidt af melet tilbage og fornem om det hele skal bruges eller om der skal mere i. Det skal være en blød og glat dej, der ikke klistrer.

Sæt dejen til hævning ½ time, inden den rulles ud og skæres ud i 16 felter. På hver bolle kommes lidt hakket chokolade, og bollerne foldes sammen til en bolle, som stilles på plade med sammenføjningen nedad.
Efterhævet ca. 20 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader til de er pænt lysebrune.

Kom chokoladeglasur på når bollerne er afkølet og servér.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Hjemmearbejdspladsen flyttede til Rømø

Æbleskiver og fødselsdag

Burger med Gulerodsbrud

Mormors lille Café

lasagne med søde kartofler

Lasagne med søde kartofler

Forårsdessert - fnuglet

Raw Gulerodskage

Italiensk Pasta med grønt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.