MADBLOG & LIVSSTIL

Mazarinkage med chokoladecreme

Der har ligget en pakke marcipan i køleskabet i lidt over en uge. Hver gang jeg åbnede køleskabslågen, sprang den ud i hovedet på mig, og hver gang sagde jeg til mig selv - "du åbner den ikke"! I går havde jeg ondt af mig selv, noget skulle altså være sød ved mig, så jeg "kom til" at åbne pakken med marcipan, og nippede et lille stykke af den. Øv nu var den åbnet. Jeg havde 2 valg. Lade pakken ligge så jeg kunne nippe af den mindst 100 gange om dagen (jeg kender mig selv), eller bage den kage, som jeg havde haft i tankerne da jeg købte det. Jeg valgt det sidste, for så kan jeg nemlig dele med dig.
Så mens Jens gjorde drivhuset rent, vaskede og skrubbede det, og plantede potterne til med stedmoderplanter, blev en rigtig dejlig mazarinkage fremstillet i køkkenet. I morgen må jeg så hellere få sået nogle af mine frø, så de kan begynde at spire.

Jeg tog udgangspunkt i min julede mazarinkage, men med lidt ændringer.  Der skal vel også være en til påske. En der er let og luftig og med et skær af forår og sommer.
Chokoladecreme har jeg fundet på Kvalimad.dk, som for øvrigt har mange godt opskrifter på lige det man mangler.

Påskens Mazarinkage

Tærtebunden:
100 g smør
200 g mel
50 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 æg

Mazarinmasse:
300 g marcipan
80 g flormelis
65 g smør, blødt
1 æg

Chokoladecreme:
½ dl vand
100 gram sukker
1 æggeblomme
125 gram smør, blødt
100 gram chokolade, hvid
evt. et par dråber gul konditorfarve

Tærtebunden:
Bland alle ingredienser sammen og saml det til en fast dej. Ælt ikke, kun lige samle dejen. Lad den ligge køligt mens du laver marcipanmassen.

Marcipanmasse:
Kom marcipan, flormelis og blødt smør i en skål og pisk det sammen. Når det er helt samlet, tilsættes ægget og marcipanmassen piskes så den bliver let og luftig.

Rul dejen til tærten ud i en firkant eller i en cirkel der passer til en tærteform. Kom den over i den smurte form, og fyld marcipanmassen ovenover.
Sæt hele herligheden i en 200 grader varm ovn, i ca. 15. min.

Jeg synes næsten man kan fornemme, hvor luftig og lækker denne creme er. Føles faktisk, som om der absolut ingen kalorier er i kagen 😉
Imens tærten køler af, kan chokoladecremen laves.
I en gryde smeltes sukker og vand sammen, så sukkeret er helt smeltet. Afkøl det til ca. 45 - 50 grader inden du blander med den finthakkede chokolade. Rør stille og roligt rundt, til chokoladen er helt smeltet og massen er jævn.
Afkøl yderligere til stuetemperatur/lillefingertemperatur, inden smør og æggeblommen piskes i. Pisk kraftigt, indtil cremen danner spor. Nu bliver det til en luftig chokoladecreme. Der skal piskes lidt, så en fordel med en elpisker.
Del evt. cremen i 2, og kom lidt gul konditorfarve i den ene. Cremen kommes i en sprøjtepose, og så er den klar til at dekorere tærten eller tærtestykkerne med.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *