MADBLOG & LIVSSTIL

Julens Mazarintærte

Glædelig Jul til alle mine skønne læsere - uden jer havde der ikke været meget sjov ved bloggen. Håber I alle må få en skøn jul, men masser af lækre retter.

Nu er det lige før, at julefreden har sænket sig her. Der er blevet handlet, bagt morgenbrød og pyntet juletræ. Flotte buketter til kirkegården står også klar til i morgen, og der er lys vi kan tænde for at mindes dem vi savner, og som ikke kan være her.
Jonas & Jeanne er kommet hjem, sammen med Bodil, deres Mops. I aften skal vi hygge os med en lille julefrokost, men i aftens, da de kom hjem, skulle der også lidt sødt til. Jeg bagte dels et Kløben, og dels en julet mazarinkage. Især mazarinkagen var pivlækker, og den er faktisk endnu bedre i dag.
Opskriften fandt jeg hos Madsymfonien, men lavede den om til min egen jule-udgave.

Tærtebunden:
100 g smør
200 g mel
50 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 æg

Mazarinmasse:
300 g marcipan
ca. 6-8 halve blommer i portvin
80 g flormelis
65 g smør
1 æg

Nøddemasse:
100 g smør
125 g brun farin
3 spsk. honning
170 g kondenseret mælk
200 g grofthakkede hasselnødder

Alle ingredienser til tærtebunden, kommes i røremaskinen og køres til det har samlet sig i en kugle. Kør ikke længere end nødvendigt. Læg dejen i køleskabet i en halv time, inden den rulles ud og kommes i en smurt tærteform, prikkes og atter sættes i køleskabet ca. 10 min. Bages ved 200 grader på nederste rille i 15 min.

Imens flår du blommerne, skærer dem i mindre stykker, og kommer dem i en skål sammen med marcipan, flormelis, smør og æg. Bland det godt sammen.

Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel marzipanmassen ovenpå. Sæt atter tærten i ovnen, men nu midt i ovnen, og bag den igen 15 min.

Så skal karamelmassen laves. Kom smør, brun farin, honning og kondenseret mælk i en gryde, og kog massen i ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt de grofthakkede hasselnødder til den varme karamel, og bland det hele godt sammen.

Tag tærten ud af ovnen og fordel nøddemassen på toppen af mazarintærten, og bag den ca. 5 minutter midt i ovnen. Lad kagen afkøle på en rist.

Pynt kagen med smeltet mørk chokolade i et sjovt eller pænt mønster. Der kan serveres creme fraiche til kagen, men er absolut ikke nødvendigt.

Gem gerne kagen til dagen efter, den sætter sig og bliver endnu bedre. Og så rækker den langt, for det er som konfekt, og man kan ikke spise et stort stykke 🙂

Mere indhold til dig

En reaktion

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *