• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Frugter & Bær

Blommer i Portvin

Udgivet: 25. aug. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er helt utroligt så mange blommer der kan være på vores blommetræ. Det er 3. år træet bærer så mange, men nu skal vi også have det beskåret lidt. Træet kan simpelthen ikke bære det uden at grene knækker af.
Men det er jo dejligt at få fryseren fyldt og marmelade, desserter, snaps og hvad jeg ellers har fået lavet, til det næste års tid.

I dag lavede jeg en lille portion blommer i portvin. Vi får ikke så meget dessert, så det er rigeligt til os. Og jeg har læst, at blommerne kun bliver bedre og bedre af at stå, og de kan holde sig i flere år. Men det er jeg helt sikker på, at det ikke får mulighed for her.

500 gr blommer
½ dl vand
250 gr sukker
1½ dl portvin
½ tsk. vaniljesukker

Vask blommerne, skær dem over i halve og fjern stenen. Kom blommerne i et glas.
Kom vand og sukker i en gryde og kog op, så sukkeret er helt smeltet. Rør vaniljesukker og portvin i, og hæld over de halve blommer.

 

Glasset skal stå et par dage, uden låg. Rør rundt en gang dagligt, og luk glasset efter 2 dage.

Jeg skyllede mit glas god med vodka inden jeg kom blommer i, og springer derfor konserveringsmiddel over.

Blommerne kan holde hele vinteren, og der er til flere lækre desserter i glasset. Jeg glæder mig til servere is med blommer i portvin.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Panforte - Italiensk Konfektkage

Zinfandel min foretrukne vin

Ferie i sommerhus

Kålroer med bløde løg

Fisk til frokostbordet

Sommerfornemmelser i november

Hjemmelavede Forårsruller

Glaserede Koteletter

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hanne Svarre

    august 17, 2019 at 2:24 pm

    Min mor har i mange år lavet blommer i portvin, og hvert år til Julefrokosten serverede hun dem til diverse oste og den lækre lage blev serveret til, i snsapseglasset, halv snaps og halv blomme lage. Mums, kan varmt anbefales.
    Hanne.

    Svar
    • Ellen

      august 17, 2019 at 4:50 pm

      Åh det lyder godt. Tror da jeg skal have lavet et par glas af dem i år. Tak for ideen ??

      Svar
  2. Lene

    september 05, 2018 at 5:56 pm

    Hej Jensen

    Det ser lækkert ud. Skal blommerne stå på køl efter de er lavet?

    Vh. Lene

    Svar
    • Ellen

      september 05, 2018 at 6:05 pm

      Hej Lene
      Umm ja, de smager rigtig godt især til en is.
      Jeg har dem stået i køleskabet, men har du et køligt rum, kan de sagtens stå der.
      Blomme-glade hilsner fra
      Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.