MADBLOG & LIVSSTIL

Blommer i Portvin

Det er helt utroligt så mange blommer der kan være på vores blommetræ. Det er 3. år træet bærer så mange, men nu skal vi også have det beskåret lidt. Træet kan simpelthen ikke bære det uden at grene knækker af.
Men det er jo dejligt at få fryseren fyldt og marmelade, desserter, snaps og hvad jeg ellers har fået lavet, til det næste års tid.

portvin-blommer-05

I dag lavede jeg en lille portion blommer i portvin. Vi får ikke så meget dessert, så det er rigeligt til os. Og jeg har læst, at blommerne kun bliver bedre og bedre af at stå, og de kan holde sig i flere år. Men det er jeg helt sikker på, at det ikke får mulighed for her.

portvin-blomer-07500 gr blommer
½ dl vand
250 gr sukker
1½ dl portvin
½ tsk. vaniljesukker

Vask blommerne, skær dem over i halve og fjern stenen. Kom blommerne i et glas.
Kom vand og sukker i en gryde og kog op, så sukkeret er helt smeltet. Rør vaniljesukker og portvin i, og hæld over de halve blommer.

 

Glasset skal stå et par dage, uden låg. Rør rundt en gang dagligt, og luk glasset efter 2 dage.

Jeg skyllede mit glas god med vodka inden jeg kom blommer i, og springer derfor konserveringsmiddel over.

Blommerne kan holde hele vinteren, og der er til flere lækre desserter i glasset. Jeg glæder mig til servere is med blommer i portvin.

portvin-blommer-02

 

4 reaktioner

 1. Min mor har i mange år lavet blommer i portvin, og hvert år til Julefrokosten serverede hun dem til diverse oste og den lækre lage blev serveret til, i snsapseglasset, halv snaps og halv blomme lage. Mums, kan varmt anbefales.
  Hanne.

  1. Hej Lene
   Umm ja, de smager rigtig godt især til en is.
   Jeg har dem stået i køleskabet, men har du et køligt rum, kan de sagtens stå der.
   Blomme-glade hilsner fra
   Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *