• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Træstammer

Træstammer

Udgivet: 30. jun. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Træstammer, studenterbrød, romkugler eller hvad man nu kalder dem.  Kært barn har mange navne, men ét er fælles for dem alle, nemlig at de er lavet af kagerester.

Når der er kage til overs her, kommer jeg resterne i fryseren, og på et tidspunkt er der så meget, at der kan blive til en portion træstammer eller romkugler.

Jeg har ikke brugt en egentlig opskrift, så der er svært at skrive målene for ingredienserne. Så du må smage dig lidt frem, og mærke konsistensen. Pas bare på, at dejen ikke bliver alt for tynd. Den skal være fast, så den nemt kan trilles og beholde faconen.

Ingrediensen:

1 pose blandet kagerester (chokoladekage, mazarinkage og en med lidt creme i var hvad jeg brugte denne gang)
Hindbærmarmelade - gerne hjemmelavet
Lidt kakao
Sukker, vanilje og mandel-ekstrakt kan tilføjes efter smag og behag.

Alt blendes sammen og smages godt til. Trilles til stænger. Marcipan, æltet med lidt flormelis, rulles tyndt ud og udenom stængerne. Jeg skærer dem først i mindre stykker når marcipan er kommet på, så giver det en pænere kant.

Træstammerne dyppes i smeltet chokolade og kan dekoreres med resten af chokolade. Stilles køligt til de skal serveres.

 

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Den lækreste Æblekage

Ovnbagt æg til din brunch

Fennikelsalat

Budweiser og rub til grillsæsonen

Solbærsirup med guldmedalje.

Blomme-Frikadeller

Nytårsmenuen

Tabouleh med blomkål

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.