Sommerlig Spidskål

Sommerlig Spidskål

Jeg er dybt misunderlig, og alligevel ikke. Jeg ønsker min søn og mand får en helt fantastisk uge i Frankrig, hvor de er taget til Le Mans. Jeg er misunderlig fordi jeg godt lige kunne se mig selv på en uges ferie i Frankrig, og så alligevel ikke, for de er kørt derned for at se biler køre rundt i en hel uge. Så istedet hygger jeg mig her hjemme (får også lige “min” lille mops, Bodil på besøg), og håber de nyder far-søn turen fuldt ud.

Nu er det jo ligesom blevet koldt igen, solen og varmen gemmer sig godt nok langt væk. Ja jeg ved det nok, det er helt normalt vejr vi har for årstiden nu, men det var da dejligt med sådan rigtig varmt og bare at kunne sidde ude hele tiden. Giver du mig ikke lidt ret?
Nu er jeg nødt til at spise indendørs, have en ekstra bluse på og så bare drømme om at varmen kommer tilbage. Der er godt nok heller ikke gang i grillen (hvorfor egentlig ikke?), men sommersalaterne fortsætter jeg altså med, og denne her med den kendte mormordressing er der virkelig masser af sommer i.


Sommerlig Spidskål


2-3 pers. som tilbehør

  • 1 spidskål
  • 1 lille agurk – min var en af de første fra drivhuset
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler
  • revet citronskal af ½ citron
  • lidt smør til stegning
  • salt og peber
  • 2 dl piskefløde
  • saften fra 1 citron
  • ca. 4 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Skær spidskål i 3 – 4 dele på langs. Hvis du har grillen tændt, kan du grille dem, men ellers kommes de på en pande med lidt smør og revet citronskal og bruner. Skru evt. lidt ned for varmen, for de skal have ca. 10 min. – møre men alligevel lidt sprøde.
Nu kan du vælge at afkøle dem helt, eller kun afkøle dem til de er let lune. Det er en smagssag.
Skær agurken i små tern og kom dem over spidskålbådene, som du har anrettet på et fad. Drys salt og peber over og til sidst de grofthakkede mandler.

Pisk fløde, sukker og citronsaft godt sammen, så dressingen tykner let, og smag til med salt og peber.

Server dressingen til, eller hæld den over lige inden servering.

Sådan en omgang spidskål smager godt til en bøf, et kyllingebryst eller hvad du har lyst til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*