Ale-Gryden med rodfrugter

Da vi i weekenden havde fået en øl til frokost, var der blevet en Ale No. 16 til overs. Den stod og så så ensom ud i køleskabet. Jeg kunne selvfølgelig drikke den, men valgte istedet at bruge den i en gryderet (var vi ikke helt enige om, men jeg blev tilgivet da han smagte retten).

Ale Gryden med Rodfrugter
1 kg svinekød i tern
2 røde peberfrugter i strimler
1 stort løg i tern
1 spsk røget paprika
salt og peber
4 dl. Ale eller andet mørkt øl
5-6 Gulerødder
1/4  Selleriknold
1 Porre
Smør

Smelt smør i en stor gryde og svits først løg og tilsæt derefter  kødet og vend det rundt, til alt har taget farve. Tilsæt peberfrugt, paprika, salt og peber, og kom øl i. Fyld op med vand, til det lige dækker. Bring i kog.
Koges til kødet er godt mørt.
Klargør rodfrugterne  – vask, skræl, skær i skiver og tern, og kom dem med i gryden de sidste 20 min.

Smag retten til med salt og peber, og server med et drys bredbladet persille.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*