MADBLOG & LIVSSTIL

Efterårs Panna Cotta

pannaCottaEfteraar

Fredag formiddag på arbejde (fortæl ikke min arbejdsgiver det), kom jeg i tanke om, at vi skulle have dessert om aftenen. Så da jeg kom hjem, måtte jeg hurtigt se hvad jeg havde, og tænke hvad jeg kunne nå at lave. Is var f.eks. udelukket pga. fryse-tiden.

Jeg fandt lidt fløde og nogle æbler, og så var idéen der. Det skulle selvfølgelig være Panna Cotta, og da vi jo har rigtigt efterår i dag, skulle det være med æbler - så det det blev en efterårsudgave fra Arla, men med et par justeringer.

Efterårs Panna Cotta
1½ dl fløde + ½ dl
2 dl fromage fraiche
5 spsk sukker
kerner af 1 vaniljestang
1 tsk agar agar

4 æbler
1½ dl æblesaft ell. vand
3 spsk sukker (5 spsk hvis du bruger vand og syrlige æbler)
den tomme vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang eller 1 tsk kanel

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde (kun 1½ dl), sukker, vaniljekorn op  i en lille  gryde og bring det i kog under omrøring. Bland ½ dl fløde med 1 tsk agar-agar og rør godt ud, inden det kommes i den varme flødeblanding. Kog det 2 min. Afkøl lidt inden fromage fraiche kommes i og blandes godt sammen. Lad det stå og køle lidt af, mens æblerne ordnes.

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær de to æbler i små tern og de andre to æbler i tynde både.
Smelt sukkeret i en lille gryde. Tilsæt æblesaft/vand, stjerneanis, kanel og den tomme vaniljestang og lad det koge i ca. 2 min.
Kom først æbletern i gryden og lad det simre i 4 min. Tag dem op, så de kan ligge og køle lidt af.
Kog imens æblebådene  ved svag varme i ca. 4 min. Lad også dem køle helt af.
Gem endelig sukkervandet, det skal bruges senere.

Når æbleternene er lidt afkølede, fordeles de i de 4 glas. Kom panna cottaen ovenpå, og stil køligt i 2 timer.

Når sukkerlagen er afkølet, piskes ½ tsk agar agar i, og det sættes på varmen igen. Koges sagte i ca. 2 min. Afkøles, men må ikke stivne.

Læg æbleskiver øverste på den stivnede panna cotta, og hæld lidt gelé hen over. Stil køligt til det skal serveres.

Pynt med hakkede nødder, mandelsplitter, mandelflager, tørret æbleskive eller hvad du godt kan lide, og servér.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *