MADBLOG & LIVSSTIL

Hollandaisesauce med Trøffel

Sauce hollandaise er en ægte fransk sovs, der laves ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer. Mange tror det er en meget vanskelig sauce, men det er slet ikke så slemt. Jeg har endda set et sted, at den kan laves i en blender, men jeg foretrækker nu at lave den i gryden. Jeg er lidt en kylling, og laver den over vandbad. Det synes jeg er mere sikkert end direkte i gryden. det vigtigste er bare, at du ikke laver andet når den skal laves. Bliv ved den og pisk, så går det ikke galt.

Men hvad er det så for nogle underlige sort prikker der er i saucen?

Jeg er lidt vild med Cavi-arten med Trøffel. Prøv den bare på en æggemad, - det er vidlt godt. Så hvorfor ikke også komme den i saucen. Du kan selv smage dig frem til hvor meget du vil have i, og hvor kraftig smagen skal være. Jeg har en del i, men mindre kan også gøre det.

Smøg ærmerne op, find gryderne frem og lav din egen sauce hollandaise med Trøffel Cavi-art.

[ingredients title="Ingredients"]

Smelt smørret i en lille gryde og stil den til side.
Gør klar til vandbad, med vand i en gryde, hvor den mindre gryde eller skål kan "hænge" på kanten.

I en anden gryde eller en skål, kommes de pasteuriserede æggeblommer i sammen med citronsaften, og piskes luftigt under svag varme over vandbadet.
Tilsæt så smørret stille og forsigtigt i en tynd stråle. Start med at piske en smule af det smeltede smør ind i æggeblommerne, og fortsæt så med resten. Saucen skal hele tiden binde sammen. Kasser resten af smørret, når du kommer ned til snasket på bunden.
Fortsæt med at piske over lav varme, så saucen ikke bliver så varm, at den begynder at skille.
Det er meget vigtigt, at saucen ikke kommer over 70 gr., for så vil den skille. Skulle det ske, kan du redden den ved at komme 1 spsk kold vand i og piske godt.

Smag hollandaisen til med trøffel cavi-art, salt og hvid peber. Der skal ikke meget salt i, da cavi-arten også er salt.
Servér helst straks. Saucen kan holdes varm og vandbad, bare det ikke bliver for varmt.
[/ingredients]

Jeg serverede saucen til torsk der blev paneret i rasp med hakket persille, kartofler og en salat. En rigtig dejlig middag.I salaten med gulerødder og spidskål kom jeg en dressing af citronsaft, mælkebøttesirup og salt. Den gav et godt modspil til den fede sauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *