• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Marcipan Knuder

Marcipan Knuder

Udgivet: 22. jun. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg fik sådan en trang til at bage et eller andet med marcipan, og fik nogle små knuder bikset sammen, som smager fantastisk.

Knuder
2 små æg eller 1 stort
1 spsk lyst rørsukker
30 g gær
150 - 200 g  mel
100 g blødt smør

 

Fyld
100 g marcipan
60 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
4 tsk kanel

 

Gæren røres ud med sukker.
Æg, mel og blødt smør tilsættes, og det æltes til en blød dej.
Tilsæt mel lidt efter lidt, så det ikke bliver en for fast dej.
Hæves ½ time.Fyldet blandes godt sammen.

Dejen rulles/presses ud til en aflang firkant.
Smør fyldet på og rul sammen på den lange led, som en roulade.
Skær rouladen i 12 stykker, som trilles til en pølse og formes som knude eller hvad du har lyst til.

Ligges i muffinsforme, for at holde det lækre fyld inde i kagerne.

Bages ved 200 gr i ca 10 min.

Så var det jeg lige fik øje på de mandler med chokolade og lakrids, som jeg købte sidste weekend. Så nogle af kagerne fik en lakridsmandel proppet i maven, mens nogle andre fik et stykke hvid chokolade. Resten forblev som de var.

Dem med lakridsmandler har en rigtig god smag af både chokolade, men også lakridsen kommer svagt igennem. Men også med den hvide chokolade er rigtig gode.

Kagerne er bløde og fugtige og dejlig tung af marcipan. En rigtig syndig kage. Jeg kan ikke sige hvordan de smager dagen efter, for de bliver alle spist i dag. Men jeg tror også de er bedst nybagte.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Nytårsmenuen 2015

Bygotto med Fiskefilet

Kastanjer og små søde flasker

Bountykagen med chokolade bund

Verdens nemmeste knækbrød

ÆbleSnitter

Æblesnitter

Skinkesalat på ristet bolle

Frokost hos Brdr. Price

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. ellen

    juni 24, 2012 at 7:51 pm

    De var også rigtig lækre. Lidt som wienerbrød, og jeg fik en af de tiloversblevne i dag, som jeg lunede lidt i ovnen, og den smagte som nybagt. Det var også rigtig godt med en lakridsmandel i midten.

    Svar
  2. Newyorkerbyheart

    juni 23, 2012 at 3:09 pm

    Hold nu op, hvor ser de lækre ud, dem må jeg prøve 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.