Marcipan Knuder

Jeg fik sådan en trang til at bage et eller andet med marcipan, og fik nogle små knuder bikset sammen, som smager fantastisk.

Knuder
2 små æg eller 1 stort
1 spsk lyst rørsukker
30 g gær
150 – 200 g  mel
100 g blødt smør

 

Fyld
100 g marcipan
60 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
4 tsk kanel

 

Gæren røres ud med sukker.
Æg, mel og blødt smør tilsættes, og det æltes til en blød dej.
Tilsæt mel lidt efter lidt, så det ikke bliver en for fast dej.
Hæves ½ time.Fyldet blandes godt sammen.

Dejen rulles/presses ud til en aflang firkant.
Smør fyldet på og rul sammen på den lange led, som en roulade.
Skær rouladen i 12 stykker, som trilles til en pølse og formes som knude eller hvad du har lyst til.

Ligges i muffinsforme, for at holde det lækre fyld inde i kagerne.

Bages ved 200 gr i ca 10 min.

Så var det jeg lige fik øje på de mandler med chokolade og lakrids, som jeg købte sidste weekend. Så nogle af kagerne fik en lakridsmandel proppet i maven, mens nogle andre fik et stykke hvid chokolade. Resten forblev som de var.

Dem med lakridsmandler har en rigtig god smag af både chokolade, men også lakridsen kommer svagt igennem. Men også med den hvide chokolade er rigtig gode.

Kagerne er bløde og fugtige og dejlig tung af marcipan. En rigtig syndig kage. Jeg kan ikke sige hvordan de smager dagen efter, for de bliver alle spist i dag. Men jeg tror også de er bedst nybagte.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*