Jeg fik sådan en trang til at bage et eller andet med marcipan, og fik nogle små knuder bikset sammen, som smager fantastisk.
Knuder 2 små æg eller 1 stort 1 spsk lyst rørsukker 30 g gær 150 - 200 g mel 100 g blødt smør
Fyld
| Gæren røres ud med sukker. Æg, mel og blødt smør tilsættes, og det æltes til en blød dej. Tilsæt mel lidt efter lidt, så det ikke bliver en for fast dej. Hæves ½ time.Fyldet blandes godt sammen. Dejen rulles/presses ud til en aflang firkant. Ligges i muffinsforme, for at holde det lækre fyld inde i kagerne. Bages ved 200 gr i ca 10 min. |
Så var det jeg lige fik øje på de mandler med chokolade og lakrids, som jeg købte sidste weekend. Så nogle af kagerne fik en lakridsmandel proppet i maven, mens nogle andre fik et stykke hvid chokolade. Resten forblev som de var.
Dem med lakridsmandler har en rigtig god smag af både chokolade, men også lakridsen kommer svagt igennem. Men også med den hvide chokolade er rigtig gode.
Kagerne er bløde og fugtige og dejlig tung af marcipan. En rigtig syndig kage. Jeg kan ikke sige hvordan de smager dagen efter, for de bliver alle spist i dag. Men jeg tror også de er bedst nybagte.
ellen
De var også rigtig lækre. Lidt som wienerbrød, og jeg fik en af de tiloversblevne i dag, som jeg lunede lidt i ovnen, og den smagte som nybagt. Det var også rigtig godt med en lakridsmandel i midten.
Newyorkerbyheart
Hold nu op, hvor ser de lækre ud, dem må jeg prøve 🙂
Mange hilsner
Birthe