Tiramisu med marinerede Jordbær

Tiramisu med marinerede Jordbær

Jeg har tidligere lavet Tiramisu, men denne gang bagte jeg selv bunden. Det er super nemt, og smager en hel del bedre end de tørre “fingre” man normalt bruger.

DSC_0021

Tiramisu med BisquitbundDej
100 gr sukker
4 æg
1 vaniljestang
100 gr hvedemel
25 gr rugmel

250 gr mascarpone
150 gr flødeostDSC_0008
50 gr sukker
½ hyldeblomstekstrakt
50 gr. chokolade

1 kop kaffe og lidt kakao
Pisk æg, sukker og kernerne fra vaniljestangen i ca. 10 min, så den er godt skummende. Vend forsigtigt de 2 slags mel i æggemassen, og kom den i en lille bradepande der er foret med bagepapir.
Bages ved 160 grader i ca. 20 min.
Vend den ud og lad den afkøle, inden den skæres i 2 lige store strimler.

DSC_0015

De to slags ost piskes sammen med sukker. Kom hyldeblomstekstrakt i lidt efter lidt. Den skal være lind men ikke flydende. Chokoladen hakkes meget fint, og blandes i til sidst.

DSC_0028

Hvis du ikke har drukket kaffen, skal den bruges nu. Pensl begge bunde godt med kaffe, smør ostemassen på den ene bund, læg den anden bund over, og smør resten af osten på toppen. Glat det ud og drys med kakao på toppen.

DSC_0017

Kagen skal trække nogle timer, og bliver ikke dårligere af at stå til næste dag.

Jeg serverede marinerede jordbær til.

DSC_0020

Marinerede Jordbær
1 dl. hyldeblomstekstrakt
saft og skal af ½ økologisk citron
2 tsk sukker
basilikum blade (kan udelades)

Jordbær

Bland ingredienserne til marinaden og lad det stå og trække lidt, inden de halve jordbær kommes i. Lad det stå på køkkenbordet ca 1 time inden servering.

DSC_0025

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*