• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Forretter

Sprød Rødbedesalat

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Så er ferien slut for denne gang. I morgen skal jeg igen starte på arbejdet, og jeg glæder mig faktisk. Det er dejligt at komme tilbage til kollegaerne, kunderne og dagligdagen. Og mon ikke der ligger en lille pæn bunke til mig når jeg kommer? Men så skal jeg også hjemmefra vores lille killing, som er flyttet ind hos os i denne uge. Felix er en rød hankat, med masser af energi og er ret legesyg, som killinger nu er. De første nætter gav det ikke meget søvn, men nu har han lært at vi ikke skal lege om natten.

Den forgangne uge, er gået med at bruge nogen af alle de blommer vi har i haven lige nu. Langtidbagte tomater har jeg også fået lavet og de ligger nu i en god olie og venter på at jeg bruger af den. Og så skal resten af urterne (gulerødder og rødbeder) i mine højbede også til at tages op, for der skal såes olieræddikke og vintervikke, der skal gøre jorden mere frugtbar.

I dag fik vi en vietnamesisk salat. LêLê har i en af sine kogebøger en lækker rødbedesalat. Den har jeg lavet og tilrettet efter min egen smag. Det er en rigtig lækker salat med de nye rødbeder, som er i køkkenhaven lige nu.

4 rødbeder
3 æg
1-2 gulerødder
½ rødløg
Lidt blandet salat
Evt. salsola

2 spsk soya
2 spsk rødvinseddike
3 spsk (hvidløgs)olie
lidt limesaft
frisk hakket koriander
evt. lidt chili

Vask og kog rødbederne så de stadig har bid. Mine var ikke så store, så de fik ikke mere end 10 min, men er det normal størrelse rødbeder, koges de i 15-20 min. De må endelig ikke være bløde, men stadige kunne "knase". Afkøle dem og skær i tynde skiver.
Skær gulerødder i meget tynde skiver.
Kog æggene hårdkogte, afkøl og skær i tern. Og skær løg i små tern.

Ved anretning bredes salaten ud på fadet. Herpå lægges de tynde skiver rødbeder og gulerødder og ovenpå kommes løg- og æggetern. Pynt tilsidst med sasola.

Pisk dressingen sammen og fordel lidt hen over salaten. Server resten til. Giver soyaen ikke salt nok, så krydr med lidt mere salt.

Salsola er en lidt sjov plante. Jeg faldt over frøene, og prøvede at så dem i køkkenhaven i år. Der er blevet ret meget af den, og selvom jeg bruger af den, kommer der bare nye skud igen. De er dog kun etårige, så desværre skal der såes nye igen til foråret. Salsola bliver brugt meget i Japan og Italien, både til sushi, salater og i andre retter. Smagen er så fin, at man skal passe på, ikke at sætte den sammen med mange andre smagsgivere, da den let bliver overdøvet. Jeg synes den er dejlig i salater, med en skøn frisk- og sprødhed. Næsten som en sukkulent. Og så pynter den også ret meget.

Jeg kan godt lide det vietnamesiske køkken, fordi der altid er friske urter i retterne. Urter der ikke er udkogte, men stadig har godt med bid.

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Brownies

Rabarber og Kærnemælkskoldskål

Dansk bøf med bløde løg

Kylling med Abrikoser og krydderier

Portlands thriller med kaffe

Chokoladekage med chili

Kys og Chokolademousse

Pebermyntekonfekt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.