MADBLOG & LIVSSTIL

Økologiske spegepølser fra Højer

Sponsoreret indlæg

Jeg har været så heldig, at få lov til at smage 3 af Højer Pølsers super gode produkter. Jeg er i forvejen en stor fan af bla. deres Kålpølser, men nu kommer der bestemt også 3 mere, som af og til  vil være at finde i vores køleskab.

hojer-polser-12
hojer-polser-13

hojer-polser-chili-05Jeg fik tilsendt den økologiske spegepølse med chili, som de har vundet sølvmedalje for, økologisk spegepølse med hvidløg og den milde økologisk spegepølse som de begge har vundet bronze medaljer for.
Højer Pølser som ligger helt ude vestpå ved vadehavet, og i Natur...., lægger meget vægt på dyrevelfærd og gode råvarer. Samtidig bruger de en helt speciel tørringsteknik, hvor spegepølserne bliver tørret i stenovne. Familie virksomheden og opskrifterne, startede helt tilbage i 1897, og jeg tror, at de fleste på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med Højer Pølser. Ellers er det da bestemt på tide at smage dem. Og jo, de koster måske lidt mere, men man betaler også for KØD. Lige nu kan man købe disse økologiske spegepølser i Fakta, hvis man da ikke bor i nærheden af Højer.

Men jeg skulle altså smage på de 3 pølser.

Alle tre pølser giver en dejlig duft da jeg pakker dem ud. De virker ikke på nogen måde fedtede. Tarmen er nem at få af, der viser sig 3 spegepølser, der er fint faste og nemme at skære i pæne skiver. For alle tre gælder også, at de ikke har den ellers kedelige grå farve en spegepølse kan få, når de "giftige" farvestoffer ikke er tilsat.

Helt naturligt er chilipølsen (salami) nærmest rød, fint hakket og fast, men stadig med lidt fedt i, så den ikke er tør. Chilien træder kraftigt frem, og giver en god krydring til pølsen. Er man ikke vild med chili, bør man nok holde sig fra den, men os der er vilde med krydderiet, kan godt købe en ekstra (min favorit kan I nok høre;-) )
Jeg har også brugt denne pølse på en pizza, og det gav en sprød og vidunderlig skive. Helt uden at fedtede dryppede af den, som man ellers kan opleve med sådanne pølser.

Den mildeste af de 3, men stadig smagfulde spegepølse har ligeledes en god farve. Eneste forskel er smagen, som er rund og afbalanceret, og med en diskret smag af ingefær. Den kan alle lide. En rigtig spegepølse til rugbrødet.

Hvidløgssalamien er den mest fede af dem, - uden dog jeg synes det virker for fedt. Den er lidt grovere, med de små fedtpletter. En fin og afstemt smag af hvidløg og rosmarin. Rigtig fin krydring, uden at være for gennemtrængende.

samlet_01[8]

Det er 2 salamier og 1 spegepølse, hvor man kan smage kødet i hvert bid, og der er noget at tygge på. De er faste og rigtig gode. Der findes yderligere en oksespegepølse og en kødpølse i serien, som jeg er nødt til at købe, så jeg også kan smage dem.

Jeg kan godt anbefale at købe dem, og jeg er helt sikker på, at de kommer på mit julefrokostbord. Og i madpakken har de allerede været flere gange. Og enderne og resterne kommer i maden som sprødstegte godbidder og smagsgivere.

hojer-polser-14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *