• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Søde kartofler med Bønnesalsa

Søde kartofler med Bønnesalsa

Udgivet: 6. feb. 2020. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Denne her middagssalat, er en Carsten Kyster har lavet til et ugeblad. Det er en lækker og mættende salat, og så kan du nemt udskifte nogle af grøntsagerne.

Jeg lavede salsaen lidt i god tid, så den kunne nå at trække smagen af citronolien. Holder du af brød til, kan et godt madbrød serveres til.

[ingredients title="Søde kartofler med Bønnesalsa"]
2 personer til aftensmad

  • 400 gr søde kartofler
  • lidt olie eller allerhelst Oliespray
  • salt og peber
    ------
  • 1 dåse brune bønner
  • 100 g feta
  • 1 mango
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 Pak Coi
  • 2 spsk olivenolie smagt til med citronsaft eller brug Spray & Save Olivenolie med Lemon

Skrub den eller de søde kartofler godt og skær i grove både. Læg dem på bagepapir og spray/pensl med olie og giv dem lidt salt og peber. Bages i ovnen ved 210 grader i ca 10 - 15 min. De skal være møre, men ikke overbløde. Og de må gerne være lidt gyldne.

Hæld bønnerne op i en si og lad dem dryppe af.

Skær bladselleri og Pak Coi i fine skiver. Brug også bladene fra pak coien. Skær mango ud i mindre tern og kom dem i en skål sammen med bladselleri, pak coi og bønner. Hæld olien ved eller spray det god med Lemon olien. Giv et kværn salt og peber, og vendt det godt rundt. Kom fetaosten ved, i grove stykker.
Vend gerne friske spirer i, eller grofthakket persille/koriander.

Anret de bagte og varme søde kartofler på 2 tallerkener og fordel salsaen ovenover. Slut med et drys grønt og server.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Salte æbleskiver med Tunmousse

Se mere indhold på bloggen

Vildtfrikadeller med rodfrugtemos

Kyllingefilet med grøn hytteost

Salat Nicoise

Julekugler og Bounty

Hindbærdessert

Mørbrad og flødeskum :-)

Madplanen Uge 49

Rødgrød med Creme Fraiche

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.