MADBLOG & LIVSSTIL

SMUK mad over alt i skoven

Madblogger på SMUK FEST 2013

Der er igen rigtig mange gode madoplevelser i Bøgeskoven til årets SMUK fest. Det varmer mit lille hjerte, at man efterhånden ser flere lange køer ved de skønne og langt mere sunde madtilbud, end ved de traditionelle festival-madboder. Flere og flere steder bruges der økologiske produkter, og der tænkes sund og spændende mad. Festivalgængerne, unge som gamle, tager glade imod de nye og spændende tilbud. Især de yngre, er ikke bange for at prøve noget nyt, som f.eks. en Hotdog med tangsalat.

Netop denne "japanske" hotdog med tangsalaten tiltrak mig en eftermiddag jeg netop havde hørt en fantastisk koncert på Bøgescenen med Søren Huss, så den skulle da prøves. Og det var en meget positiv oplevelse, og så var prisen kun kr. 30,-.

En stor saftig, røget pølse med wasabimayo, der er en mayonaise rørt op med en stærk grøn pasta, lækker let syrlig og sprød tangsalat, syltede rødløg og en svampe relish. Mums den var god, så jeg vil virkelig anbefale andre til at prøve den, selvom mændene i lejren ikke mente man kunne spise tang, og at en hotdogs skal være som den altid har været.

Jeg oplever også, at mange festivalgængere ikke springer maden over på festivalen. De fleste fortæller, at de spise mindst 3 måltider hver dag, dog ret tilfældigt fordelt på dagen.
Måltidet lige inden man finder hjem til teltet i løbet af natten, hitter hos de fleste.

Hvem kan ikke lige klare 3 sprøde tarteletter med hjemmelavet høns i asparges, hos chefkokken Martin Ib, eller en Arizona burger, selvom jeg ikke synes det er nogen større smagsoplevelse,  på vej hjem til teltet, så man kan overleve til næste morgen.

Og som en gut sagde: "Så kan man altid starte næste dag med en rigtig Bøfsandwich og en fadbamse, så kører den igen".
Den helt rigtig bøfsandwich, med sovs, bløde løg, agurkesalat og en saftig bøf,  kan man også få hos Klassisk, - Martin Ib. Og har man tømmermænd, er et godt lag snask af remoulade, sennep og ketchup jo lige det rette til at rette op på skaden.

I Sherwood, som er et fantastisk sted, hvor dem uden armbånd også kan hygge sig,  har Claus Holm og  Christian Bitz igen i år en bod, hvor de sælger deres sunde og gode mad, frugt og juice.
Jeg oplevede også Claus Holm på scenen, hvor han serverede smagsprøver til tilskuerne på bla. syltet granskud. Nutellaen i forgrunden var til Bitz, som (efter Holm´s udtalelse) skulle bruge den som hudcreme.

Der er travlt i "køkkenet"hos Holm og Bitz,  med at bespise de glade festival-gæster, og der lyder glade smask når den gode burger, med en tyk saftig bøf nydes, eller rugbrøds-burgeren af 2 stykker rugbrød med flæskesteg og rødkål imellem, nydes af dem jeg mødte der. Tumbs up til maden her.

Lige ved siden af Holm og Bitz, ligger den røde bod med Tulip Diner. Danish Crown laver her gode burgere med bla. Pulled Pork. Ja, Pulled Pork er det helt store hit lige nu, så den har rigtig mange i deres sortiment.

Jeg valgte en Pulled Pork burger, som smagte godt, men ikke så meget af Pulled Pork, for der var mest coleslaw i burgeren. Jeg nævnte det for dem, men de mente ikke man kunne få mere kød for pengene (60,-).

Men til min store glæde, så jeg en burger som en ven fik et par dage efter derfra, og der var rigtig meget kød og mindre coleslaw i. Så måske de fandt ud af det alligevel. Og så var det pludselig en super god spise.

De skal også have ros for deres super gode håndskårne pommes fritter med baconmayonnaise. Åhh det kunne jeg spise hver dag, så gode var de. Og mayonnaisen skal der eksperimenteres med her hjemme.

Du kan selvfølgelig stadig få almindelig burgere uden for meget grønt, nachos, pommes fritter og en gang boller i karry. Men de mere sunde og spændende boder er ved at få overtaget, og det skal festivallen helt bestemt have ros for. Med det store og flotte udvalg af mad, er der ingen der behøves at blive dårlige, fordi de ikke får noget at spise. Det skal da lige være, fordi der ikke er råd til mad, for prisniveauet har fået et hak op i år, og du får ikke meget for under 60 kr. Det er blevet dyrt at spise godt i skoven.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *