Bagt Butternut med mandler

Bagt Butternut med mandler

Noget jeg bare synes smager mega godt til aftensmad, er græskar. Alle former for græskar. Det ikke bare smager godt, det mætter også og er sundt at spise. Så I dag er ingen undtagelse, der skal græskar på bordet ;-)

Jeg havde en butternutsquash liggende som jeg ville have i ovnen. Vi fik den lækre “steg” med salat til, og det udgjorde et helt måltid. Men du kan også sagtens servere den som tilbehør.

Hasselback Butternuts


2 per. som hovedret sammen med salat

  • 1 Butternutsquash
  • olie/smør til pensling
  • Frisk timian, salt
  • 1 håndfuld hakkede mandler
  • 50 gr smør

Halver butternut squashen i 2 halve på langs. Det er vigtigt, at de 2 dele er ca lige tykke, så de bager jævnt.
De behøves ikke skrælles, blot skrubbes godt. Tag kernerne ud og læg dem med skærefladen nedad.
Skær nu tynde snit ned i dem begge, men pas på, ikke at skære helt igennem.

Læg dem i et ildfast fad og pensl dem med olivenolie eller smeltet smør. Drys salt og timian over.

Jeg smed lidt feta over også, fordi jeg også ret godt kan lide bagt fetaost. Bare hvis du undrer dig over, hvad det “sorte” mellem mandlerne er.

Bag butternut squashene i en 195 grader varm ovn, i ca. 50 – 60 min.

Imens kan du brune lidt smør med mandler.

Start med at hakke dine mandler groft.

Kom smørret i en gryde og lad det smelte ved mellemhøj varme.

Når smørret stopper med at bruse, og har skiftet farve fra gult til brunt under skummet er det færdigt. Lad det stå lidt og bundfælde, inden du fjerner skummet. Nu hælder du helt roligt smørret (uden bundfaldet) over i en skål, hvor du har dine groft hakkede mandler.

Når buttternuts squashene er møre, hælder du den lækre brunede smør med mandler over, og retten er klar til at bliver serveret.

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*