MADBLOG & LIVSSTIL

Første dag efter en lang dejlig ferie. Jeg nød faktisk min morgen, med kaffe og bog i sengen, inden jeg stod op. Super frisk. Skøn start på dagen. Jeg kan godt li’ en stille og rolig start på dagen. Det giver en roligere hverdag, og mere energi og overskud. Og det har jeg heldigvis hver morgen. Så føler man sig da priviligeret.
Og så glædede jeg mig til at komme på arbejde igen.
Jeg har en fantastisk arbejdsplads med søde kollegaer, som jeg er meget glad for at være en del af. Men jeg glæder mig også altid til at komme hjem og rode rundt i mit køkken, og skrive her på bloggen. I dag står en skål citronmandler ved siden af mig. Det er så mørkt udefor, så det kræver lidt energi og et enkelt stearinlys. Mandlerne smager super godt, og er sundt slik, når man lige skal have lidt her midt på eftermiddagen.

Med ganske få ingredienser, kan du nemt selv lave en portion.

citronMandlerCitronmandler
200 gr mandler uden skal
60 gr citronsalt fra Mariager Saltcenter (eller alm. salt)
2½ dl vand
2 øko citroner
½ dl olie

Bland salt og vand i en gryde og kog det op til al saltet er opløst. Tag det af varmen og kom de afskallede mandler i. Lad det stå i 20 min., hvorefter de hældes i en si og drypper af.

Bland revet citronskal og citronsaft sammen med olien, og vend mandler heri. Lad det stå til næste dag.

Hæld væden fra mandlerne og kom dem op på en bageplade med bagepapir. Ind i en 150 grader varm ovn, og lad bage ca. 20 min. De må ikke tage for meget farve.

Afkøles og nydes til et glas koldt øl, eller bare som en lækker lille snack.

citron_Mandler_1
Jeg nyder dem her, mens jeg skriver, og inden jeg skal igang med aftensmaden. I dag står den på hvidkålssuppe.

Håber du også har haft en dejlig mandag!

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter