MADBLOG & LIVSSTIL

Hellige tre Kongers dag

D. 6 Januar er Hellige tre Kongers dag, som markerer, at de tre vise mænd, endelig fandt frem til Jesusbarnet, som de gav guld, røgelse og "myrra skær", som der står i julesalmen "Et barn er født i Betlehem".
Jeg kan huske, at min mormor ikke smed juletræet før d. 6. januar hvor den blev tændt en sidste gang, men ellers har jeg ingen erindring om at den er noget særligt. Julen slutter egentlig først denne dag, og tidligere var der ro og hvile helt frem til d. 6. januar. Det er der ikke længere. Der fandtes også specielle lys med 3 arme og ofte med lidt krudt i, der blev brændt denne dag. Når lyset var næsten brændt ned, lød der et knald, og julen var officielt slut.

Jeg tror ikke der er ret mange der fejrer den, men når der er en grund til at spise kage er vi vel lidt forpligtet til at gøre det, - eller?


I en del af Spanien er det en stor højtid, og her ser børnene mere frem til den 6. januar end til den 24. og 25. december, for det er nemlig den 6. januar, at de hellige tre konger kommer med gaver til børnene. Dagen er en helligdag, og der er stor flot optog. En sjov ting er, at de spiser en kage af butterdej med creme, hvor der er en lille figur indbagt. Den som får figuren, vinder retten til at være "konge" for en dag. Det er som når vi spiser ris ala mande med mandel.
Om eftermiddagen får de en kage bagt som krans med varm kakao til.

Jeg er i sommerhus i weekenden, så det blev ikke til de store udskejelser, men til en simpel æblekrans bagt af det der lige var ved hånden. Men resultatet blev godt, og den smager rigtig godt lun med en klat flødeskum eller creme fraiche. Der var ikke bagt noget ind i kagen, så ingen konge her.
[ingredients title="Æblekrans"]
ca. 10 stk.

  • 1 æg
  • 80 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 90 gr mel
  • 1 dl musli med havregryn
  • 30 gr smør
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 2-3 æbler

Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Smel smør og mælk sammen og afkøl lidt, inden den kommes i æggesnapsen. Si mel og bagepulver i og kom musliblandinge (kan udskiftes med havregryn) i og vend forsigtigt rundt.

Skær æbler i smalle både.

I en smurt randform eller en tærteform der med en lille skål i midten omdannes til en randform, kommes dejen. læg æbleskiverne fint rundt på kagen og drys med lidt sukker.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min. Smager bedst lun og nybagt.

[/ingredients]

Nu har vi smagt på kane og vil en tur til stranden i der dejlige vejr. Må I alle have en fantastisk lørdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *