• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Påske » De lækreste Påskeæg!

De lækreste Påskeæg!

Udgivet: 24. mar. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Kagerester kan nemt blive til de dejligste påskeæg. Her er der brugt den sidste rest af Påskekagen, men alle andre kagerester kan også bruges.

Kageresterne smuldres fint og æltes sammen med de øvrige ingredienser.

Studenter Påskeæg
Kagerester som du nu lige har
hindbærmarmelade - gerne hjemmelavet
vaniljesukker
et par dråber rom eller hvilken smag du ønsker
Chokolade til overtræk
Pynt

Form fine æg af massen, og lad dem stå køligt til de skal overtrækkes.
Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad, og hældes over æggene.
Pynt med frysetørret hindbær eller det pynt du har.

Så enkelt er det, at lave de fineste og dejligste påskeæg til kaffen.

Citron Påskeæg

Disse påskeæg er lette og friske i smagen. Det syrlige indre passer fint med chokoladens søde smag.

100 g marcipan
½ økologisk citron (saft og skal)
75 g hvid chokolade
150 gr flødechokolade til overtræk

Riv marcipanen groft, og rør den blød. Kom citronsaft og skal af den halve citron i marcipanen og pisk den sammen med håndmixeren. De 75 gr. hvid chokolade smeltes, afkøles let og piskes med i marcipanblandingen. Lad massen blive kold inden der formes æg.
Sæt de færdigformede æg køligt ca. 1 time, evt. i fryser, inden de overtrækkes med chokolade. Pynt med revet citronskal eller andet pynt.

Opskriften på citronæg er set hos Chokomania.dk

Rigtig God Påske til alle jer derude!

Mere inspiration

  • Små påske pavlova
  • Marineret Rejesalat med Avocado
  • Påskelagkage med æg
  • Solæg på Tunmousse

Se mere indhold på bloggen

Salatbåde med Aspargespuré

Sommersalat med kartofler

Fødseldags-Konkurrence på Facebook

Fredagsboller med chokolade

Squashpasta med persillepesto

Knuste kartofler

Tunede Påskeæg med Wasabi og Trøffel

Birkeskage med citron

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.