MADBLOG & LIVSSTIL

Ungarsk Dobos-Torta

Selvom jeg ikke synes det er vildt lærerigt eller spændende at se Den store Bagedyst, ser jeg det alligevel  og bliver tit fristet. For det ser jo lækkert ud. Det gjorde den Ungarske Dobos-Torta i hvert fald også (jeg husker ikke lige hvad hun hedder, bageren). Og jeg fik rigtig meget lyst til at forsøge at lave den. Og det fik jeg gjort, med hele køkkenet smurt ind i den lækre chokoladecreme 🙂

Kagen er ikke svær at lave, det tager blot lidt tid. Men jeg gik og hyggede mig med det, og det er rigtig sjovt at lave sådan en lækkerbidsken. Og jeg er sikker på, at Jens vil synes det er super at spise, for det er en rigtig "slik-mund-kage"!
Originalopskriften kan ses på DRs hjemmeside.

Kagebunde:
8 æg
250 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 stang vanilje
3 tsk citronsaft

Chokopladecreme:
450 g god mørk chokolade
450 g smør
300 g flormelis
8 past. æggeblommer
6 tsk. kakao
1½ tsk. kaffepulver
2 tsk citronsaft
2 tsk. vaniljesukker

Karamelglasur:
200 g sukker
1 ½ tsk. smør
Et par dråber citronsaft

Kom æggene i en skål sammen med sukker og vaniljen og pisk det i ca. 10 min.
Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt rundt med en spartel, sammen med citronsaften.

På 5 stykker bagepapir tegnes der på hvert stykke 2 cirkler ca. 20 cm i diameter. Vend papiret, så der ikke kommer streger på kagen, og fordel dejen på cirklerne. De skal være ca. 1 cm tykke. Bages ved 200 grader ca. 10 min.

Mens bundene køler af, laves cremen.
Chokoladen smeltes over et vandbad og afkøles til den er ca. 25-30 grader.
Smør og sukker piskes meget grundigt sammen, og de pasteuriserede æggeblommer tilsættes et ad gangen. Kom kakao, kaffepulver, vaniljesukker og citronsaft i og rør godt rundt. Kom den afkølede chokolade i mens der piskes kraftigt, indtil al chokoladen er kommet i, og det er en let og luftig creme.

Så skal cremen på bundene. 1 bund gemmes til toppen, men de andre lægges sammen med creme imellem. Smør hele kagen udenom med creme også, og lav evt. små rosetter på toppen. Skal den være helt korrekt, skal de på, som du kan læse på bagedystens side. Jeg undlod det.

Så er der bare toppen tilbage.
Bland sukker, smør og citron i en gryde, og smelt det sammen til det er helt flydende og karamelagtigt. Smør det ud på den sidste bund, som ikke fik noget creme, og skær den straks i trekanter. Men pas på, det er MEGET varmt. Jeg valgte at skære kagebunden ud  først, og kom karamellen på bagefter. Det giver ikke helt så fint et resultat, men jeg undgik at brænde mig.

Når karamellen er stivnet og kold, lægges trekanterne ovenpå kagen. SÅ skal den "bare" stå til dagen efter, hvor der er den mest fantastiske kage til kaffen! Den kan selvfølgelig spises samme dag, men bliver bedst af, at stå og trække til næste dag. Men det er svært at vente, det indrømmer jeg gerne.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *