MADBLOG & LIVSSTIL

SMUKFEST og Meat Crawl

 

At være til SMUKFEST i bøgeskoven i Skanderborg, forbinder jeg ikke bare med gode koncerter, men også med spændende mad. Der kommer hvert år nye madboder  til, og den ene er mere spændende end den anden. Inden jeg tager hjemmefra, lægger jeg en miniplan for, hvad jeg gerne vil smage. Og som altid, når jeg ikke hele vejen rundt. Der er simpelthen ikke sult nok til alt for mange måltider i døgnet. Og så er prisen måske nok også i den ende, så jeg ikke bare køber løs. Men der var virkelig et godt udbud af madboder, og det var alt lige fra burgere, fritter, hotdogs, til vietnamesiske, japanske og indiske lækre retter, fisk, kaviar, østers og moules frites og pil selv rejer. Manglede vi rugbrød, var der også både smørrebrød og tapas med rugbrød. Udover de klassiske fadøl, var der et pænt udvalg af bla. cocktails, champagne, vin og kaffe.

I år havde jeg planlagt, at jeg ville forbi disse steder:

  • Gourmensch, der lavede grillede asiatiske skovhottere over bål
  • Brasserie Belli
  • LeLe - de lækreste vietnamesiske retter
  • Italio for at spise italienske retter
  • Mad i Ambassaden med de indiske specialiteter
  • Can Blau med skinke og sherry

Jeg nåede de 3, udover flere andre. Men jeg blev som sagt for hurtig mæt.

Onsdag lagde jeg ud med en "Meat Crawl", som Danish Crown igen i år, havde inviteret mig på. Turen var nogenlunde den samme som sidste år, men desværre var der mere fart på i år, så vi knap nåede at smage og nyde de fine smagsprøver vi fik serveret og fortalt om, inden turen gik videre til næste bod. Undervejs fik vi serveret en ½ rød pølse og senere et glas Mou tomatsuppe. Den sidste smager faktisk ret godt. Eneste sted, jeg ikke var begejstret for, var Diner by Tulip. Her fik vi en af deres sandwich med bacon og ost. 2 stykker sandwichbrød klappet sammen med een skive bacon og et stykke ost og så i en toaster. Det er altså ikke vildt spændende efter min mening. Deres milkshake var sikkert som de skulle være, jeg er bare ikke så vild med en shake af vaniljeis, med en lidt kunstig smag. Men der var kø der, så nogen kan godt lide det, og der skal jo som sagt, være noget for alle 🙂

Micky og Jens var de perfekte guider, og supplerede hinanden perfekt.

Det første sted, var ved Danish Crown morgenmads boden. Her var Pasfall i fuld sving med at grille tykke lækre skiver bacon og et stykke svinekød. Det var virkelig nogle lækre retter han diskede op med her.

Taco med pulled pork. Bare så lækker, men for lidt kød. Jeg vil dog tro, der er mere hvis du køber retten. Vores var "kun" smagsprøver.
Den skønneste og sødeste lille brochebolle med super godt og mørt slow cooked oksekød. Sådan skal en burger smage efter min mening.
Mere burger og også her virkelig god. Lidt mere som en traditionel burger.
VI var ikke nået langt på turen, før Jens kiggede dybt i termokanden ...
... og op kom der varme røde pølser. Pølseskindet er farvet med en rød farve, der stammer fra rygskjoldet på en bestemt type bladlus. Skjoldet tørres, pulveriseres og bruges til bla. røde pølser.

Tilbage i 1930’erne stod Kødbyen i København ofte med en masse kød, der var lige på kanten til at blive for gammelt. For at  undgå at smide det ud og dermed tabe en masse penge fandt man på at blande kødet med rød farve for at ”sminke” det og skjule farven af halvt fordærvet kød.
Af kødet lavede de røde pølser og solgte det til de fattige. I dag er de  røde pølser en spise med lige så høje hygiejnemæssige veterinære standarder som alle andre fødevarer der produceres i Danmark.

Læs med de næste par dage, og se billeder fra SMUKFEST.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *