MADBLOG & LIVSSTIL

Søndag i Den Gamle By

Jeg har været på besøg hos vores søn og svigerdatter i nogle dage. Eller det vil sige, jeg har været barnepige for lille Bodil, der er den dejligste lille mops. Søndag skulle der så hygges lidt, og vi tog en tur i Den Gamle By, hvor vi især gerne ville fordybe os lidt i tiden efter år 1900. Og jeg må nok indrømme, at vi ligesom følte os en anelse gamle, når dét vi husker er kommet på museum. Men sjovt var det, at opleve ting fra vores barndom.

I får lige et par glimt fra alt det vi så. Og så kan jeg kraftigt anbefale at besøge byen i Aarhus. Hvis du da ikke allerede har været der. For du kan nemt få en dag til at gå der.
Konditorier, hvor vi drak kaffe, var fra 1974, men priserne var bestemt ikke fra den gang. Men jeg kan godt anbefale kartoffelkagerne. De var super gode.

Hvor husker jeg tydeligt både Kim og Jan bøgerne. Dem har vi både læst og fået læst af mange gange, og vi levede os ind i bøgerne. Åh ja, citronvand. Det var højdepunktet, når vi fik en sodavand, som i starten kun var citronvand. Senere kom der flere smagsvarianter til. Kassettebånd og Nej tak til Atomkraft. Jo det er da ikke så lang tid siden - synes jeg ikke. Min Puch var grøn, men hvor husker jeg den tydelig. Vi var nu lidt seje, når vi havde sådan een. Vi gik også på café i min ungdom. I min studietid i Aabenraa var vi af og til inde hos Café Bonnich og få en kop te og en kage. Det er kun caféen der er fra Aabenra, men sjovt at sidde og drikke en kop kaffe der igen. Fars morgenkåbe bag på soveværelsesdøren og islændersweateren i skabet. Tror sørme det er et helt fint billede af vores garderobe den gang. Sjovt som minderne vælder frem. Pludselig husker jeg min mor brugte Piskeskum til kagerne. Jeg mindes at det var ret moderne den gang, og super smart at have i skabet. Tobaksautomaterne - husker I dem? Jeg husker nok mest bagerens automat med de store lækre flødeboller, der blev kaldt Bøf. Åh hvor var de bare gode. Jeg mindes ikke vi havde en lignende stue i 1974, men måske nogle år tidligere. Teaktræsbordet huskerjeg tydelig. Ja der var da også de der knap så pæne dimser, som vi kom over pladerne på komfuret. Meningen var jo, at det skulle pynte. Det kan der så være delte meninger om. Kedlen, sådan en rigtig en med fløjte, og farven er helt som vores også var., Ej hvor sjovt, vi havde da også en rød telefon og sådan en stol havde jeg på mit værelse den gang. Store flotte vaniljekranse sammen med flere andre lækre kager.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *