Her får du en god opskrift på en hurtig pastaret med bacon. Pastaretten tager ikke mange minutter at lave, og den laves uden brug af fløde.
Skal du ikke lige prøve en hurtig pastaret med bacon, men uden den fede fløde?
Når det skal gå hurtigt, griber jeg ind imellem til pasta. Pasta carbonara smager godt, men der er lige rigeligt med kalorier i retten.
Så denne gang blev det helt uden sovs, men med lidt god olivenolie i stedet for.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Opskrift på hurtig pastaret
Ingredienser
- 200 g pasta evt. fuldkornspasta
- 2 æg
- 1 bundt grønne asparges
- 125 g bacon i skiver
- 1 håndfuld persille
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Kom pasta i kogende vand og kog som anvist på pakken.
- Imens tilberedes resten. Bacon lægges på et stykke bagepapir og kommes i en 200 grader varm ovn, indtil det er brunt og sprødt.
- De grønne asparges skæres i mindre stykker og kommes i kogende vand. Gives et opkog og kommes så op i en si, hvor de drypper af.
- Æggene koges til de er hårdkogte, og skæres i tern.
- Når pastaen er al dente, dryppes den af og fordeles på 2 tallerkener.
- Kom asparges, hakkede æg og baconskiver ovenpå og drys masser af persille ud over.
- Hæld til sidst en sjat olivenolie over og drys med salt og peber. Nu har du en lækker og hurtig pastaret.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
959
% Daglig værdi*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
33
g
Cholesterol
205
mg
68
%
Sodium
486
mg
21
%
Potassium
580
mg
17
%
Carbohydrates
79
g
26
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
1034
IU
21
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
71
mg
7
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Sådan en hurtig pastaret serveres straks, så der er på alle måder tale om fastfood.
Server med hjemmebagte hvidløgsflutes til. En lille tomatsalat passer også fint til pastaretten.
Se også: Pasta med blomkålssovs
Skriv din kommentar her