• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Økologiske søndagsboller

Udgivet: 13. nov. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Hvad er bedre en søndag eftermiddag, end friskbagte lune boller og kaffe?

Opskriften er fra økoshoppen.dk, men med lidt egne tilretninger.

Disse er super nemme og hurtigt klar til at blive serveret.

Øko-boller:

1 Økologisk æg.
75 gram økologisk smør
50 g økologisk gær
2 ½ dl økologisk mælk
450 gram Ølandshvedemel
100 gr. økologisk Fuldkornsmel
2 tsk. salt
1 spsk. økologisk rørsukker.

 

Smørret smeltes og blandes med mælken. Opløs gæren heri. Jeg ved ikke om det kun er økologisk gær fra Skærtoft Mølle, der kun har 42 gr i en pakke, men ellers skal man lige være opmærksom på dette.

Bland resten af ingredienserne i og rør godt i røremaskinen. (Kan nu også gøres i en skål).
Tages ud på bordet og æltes helt glat.

Del dejen og form ca. 16 boller af portionen.

Lægges på plade - hviler ca. ½ time og pensles med mælk, vand, æg eller kaffe. Jeg bruger altid kaffe.

Bages ca. 10 min ved 200 gr.

Og så er der serveret lækre boller. velbekomme!

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

billede med hjemmebagte kaffebrød

Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen

Kylling med knas under skindet

Porre-pasta og Broccolisalat

økologisk oksekød

Danskerne skal kende fordelene ved økologisk oksekød

Lørdagshygge med majskolber

Frisk Citronpasta

Sommer-Risengrød med Jordbær

Spidskål med bacon og rejer

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Camilla Jonstrup

    november 13, 2011 at 6:59 pm

    De ser rigtig lækre ud. Jeg må prøve og lave dem med fuldkornsmel næste gang for de ser meget indbydende ud.
    En rigtig god ændring du har lavet med fuldkornsmelet.

    Hilsen

    Camilla

    Svar
    • admin

      november 14, 2011 at 9:30 pm

      De smagte rigtig godt. Jeg har det tit med at komme det mel i, som jeg lige har. Så det er faktisk sjældent vi får den samme udgave flere gang 🙂

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.