Hjertesalat med Bolognese

Hjertesalat med Bolognese

Så er det igen ved at være tid til jeg tager til Mariager Saltcenter og laver smagsprøver med deres salte. Som altid afholder de “Mad for Alle” på Grundlovsdag d. 5. juni kl. 11 – 18. Der er igen mange udstillere med spændende varer, og så står jeg der også for Saltcenteret og laver mad med deres salte. I år bliver det bla til denne bolognese,  hvor jeg bruger en Grillsalt som næsten eneste krydderi, og jeg lover jeg, at den har en god smag med en snert af chili. Nu ved jeg nok, at selvfølgelig skal du forbi Mariager Saltcenter d. 5. juni 2018, så husk nu at komme forbi mig og hilse på, Og så kan du også samtidig smage på retten.

Bolognese er jo faktisk sådan en ret vi får sammen med pasta, men i dag blev det til en mere let udgave, nemlig med hjertesalat. Så var der nemlig også plads til lidt koldskål bagefter. Og den hører jo til i disse meget varme dage,

Hjertesalat med Bolognese


2 personer

  • 250 gr hakket oksekød
  • 1 løg i små tern
  • olie til stegning
  • 65 gr revet gulerod
  • 70 gr tomatpure (lille dåse) ell. 2 spsk med top
  • 2½ tsk “Grillsalt” fra Mariager Saltcenter
  • 1 lille spsk Fiskesauce
  • 1 lille spsk Soja
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 små hjertesalat
  • revet ost
  • evt. et par strimler peberfrugt

Vil du have lidt mere grøntsager i, kan der nemt kommes lidt bladselleri og peberfrugt i retten.

Svits løgtern og hvidløg i meget små tern i lidt olie til de er blevet klar, og inden kødet kommes i. Sørg for at brune kødet godt, mens du roder rundt i det, så det deles. Komtomatpuré, fiskesauce, soja og grillsalt i sammen med vandet, og lad retten simre mens du river gulerødderne. Kom gulerødder ved og lad den simre videre ved svag varme ca. 30 min.
Smag retten til, Den kan nu serveres med f.eks. pasta – eller som vi fik det med hjertesalat.

Del hjertesalaterne og skær det nederste af roden af. Læg dem alle 4 i et ildfast fad der er smurt med lidt olie, eller på bagepapir. Fordel din bolognese ovenpå salaten. Riv lidt ost hen over og pynt evt. med et par strimler peberfrugt inden de sættes i ovnen ca. 20 min eller til osten er smeltet og både kål og kød er varm. Kommer du ikke ost på inden de kommer i ovnene, kan du vælge at rive lidt hen over lige inden servering.

Server med noget godt brød til og du har en let ret der smager af meget.

Velbekomme!

 

 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*