MADBLOG & LIVSSTIL

Fredags-boller

Så blev det atter fredag. En uge går hurtigt, selvom det denne gang har været hele 5 arbejdsdage i ugen. Næste uge er kun 3 (for mit vedkommen). Men i weekenden skal der også lidt forkælelse til, og vores bliver til hjemembagte boller til morgenkaffen. Ja de kan spises på alle tider af døgnet, og tror såmænd også der smutter et par stykker ned i løbet af dagn.
Nogen bager sunde boller uden gluten og kulhudrater. Jeg bager boller med mel, hvor der skal et godt lag koldt smør på. Det er ikke sundt, men det smager hamrende godt.

50 gr gær
5 dl. vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
200 gr grahamsmel
200 gr fuldkornshvedemel
ca. 200 gr. manitoba (italiensk hvedemel)
1 æg til pensling

Rør gæren ud i det let lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne,men hold lidt af melet tilbage, og rør dej godt sammen. Det er en fordel med en røremaskine, for du skal ælte dejen mindst 15 min. Hvis dejen er for lind, kommes lidt mere mel i. Men den må endelig ikke være fast. Kun lige så den ikke klistrer.

Dejen sættes til hævning med et viskestykke over i 60 min.

Vend dejen ud på bordet, og skær 12 boller af dejen, uden at ælte den. Sættes på en bageplade og efterhæver i 15 min.

Pensl med et sammenpisket æg.

Bages i en 240 grader varm ovn i ca. 15 min. Jeg brugte min bagesten.

Så er der lækre lune og duftende boller og iskoldt smør. Kan det blive meget bedre sådan en fredag eftermiddag? Bager du dobbelt portion, kan du komme dem i fryseren og du kan få glæde af dem senere også.

God weekend derude

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *