• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Fredags-boller

Fredags-boller

Udgivet: 29. apr. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så blev det atter fredag. En uge går hurtigt, selvom det denne gang har været hele 5 arbejdsdage i ugen. Næste uge er kun 3 (for mit vedkommen). Men i weekenden skal der også lidt forkælelse til, og vores bliver til hjemembagte boller til morgenkaffen. Ja de kan spises på alle tider af døgnet, og tror såmænd også der smutter et par stykker ned i løbet af dagn.
Nogen bager sunde boller uden gluten og kulhudrater. Jeg bager boller med mel, hvor der skal et godt lag koldt smør på. Det er ikke sundt, men det smager hamrende godt.

50 gr gær
5 dl. vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
200 gr grahamsmel
200 gr fuldkornshvedemel
ca. 200 gr. manitoba (italiensk hvedemel)
1 æg til pensling

Rør gæren ud i det let lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne,men hold lidt af melet tilbage, og rør dej godt sammen. Det er en fordel med en røremaskine, for du skal ælte dejen mindst 15 min. Hvis dejen er for lind, kommes lidt mere mel i. Men den må endelig ikke være fast. Kun lige så den ikke klistrer.

Dejen sættes til hævning med et viskestykke over i 60 min.

Vend dejen ud på bordet, og skær 12 boller af dejen, uden at ælte den. Sættes på en bageplade og efterhæver i 15 min.

Pensl med et sammenpisket æg.

Bages i en 240 grader varm ovn i ca. 15 min. Jeg brugte min bagesten.

Så er der lækre lune og duftende boller og iskoldt smør. Kan det blive meget bedre sådan en fredag eftermiddag? Bager du dobbelt portion, kan du komme dem i fryseren og du kan få glæde af dem senere også.

God weekend derude

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Lammefestival ved Varde Ådal

Grill & Music Festival 2012

Bagt krydderlaks med pasta

Svinemørbrad med solbærsauce

Mørbrad med Solbærsauce og Kartoffelrösti med mos

lasagne med søde kartofler

Lasagne med søde kartofler

Toblerone Ostekage

Forårs Andebryst

Bastogne småkager

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.