Louisa Lorang har lavet en dejlig Birkeskage, som jeg har justeret lidt efter min smag. Det er en frisk og dejlig kage, der er let fugtig.
150 g blødt smør
250 g rørsukker
korn af en ½ stang vanilje
3 æg
1 lille øko citron, reven skal og saft
½ dl blå birkes
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g skyr med mango, passion og ingefær
Glasur:
200 g flormelis
saften og reven skal af ½ øko citron
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver og natron og kom det i dejen. Tilsæt derefter skyr og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Jeg kom dejen i en lille bradepande (20×30 cm).
Bages ved 180 gr i ca 45 min. Køles helt af inden glasuren kommes på.
Rør Ricotta, flormelis og citron sammen og kom det på den kolde kage.
2 Comments