• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Birkeskage med citron

Udgivet: 20. jul. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Louisa Lorang har lavet en dejlig Birkeskage, som jeg har justeret lidt efter min smag. Det er en frisk og dejlig kage, der er let fugtig.

150 g blødt smør
250 g rørsukker
korn af en ½ stang vanilje
3 æg
1 lille øko citron, reven skal og saft
½ dl blå birkes
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g skyr med mango, passion og ingefær

Glasur:
200 g flormelis
saften og reven skal af ½ øko citron

Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.

Bland birkes, mel, bagepulver og natron  og kom det i dejen. Tilsæt derefter skyr og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.

Jeg kom dejen i en lille bradepande (20x30 cm).

Bages ved 180 gr i ca 45 min. Køles helt af inden glasuren kommes på.

Rør Ricotta, flormelis og citron sammen og kom det på den kolde kage.

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Senneps Dressing til næsten alt

Pasta med grønt og balsamico

Alt har en ende....

Asparges polonaise

Påske-Smørrebrød

Salte æbleskiver med Tunmousse

Madplanen i uge 23

Jule Kransekager

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juli 20, 2012 at 9:23 pm

    Jamen det er bare med at forsøge sig frem. Den er virkelig god, og jeg tror det er en af dem, der bliver ved med at holde sig frisk. Men her holder den nu nok ikke så mange dage, så jeg kan afprøve det.

    Svar
  2. Anne

    juli 20, 2012 at 9:00 pm

    Orv, den ser godt nok god ud - har længe gerne ville lave en birkeskage, og er oven i hatten helt tosset med citron. Tror en skefuld lemoncurd ville gøre sig godt deri, hvis man lavede det til muffins.

    - Anne

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.