• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Sundt & Let

Gammeldags Saftbudding

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Så er jeg atter dykket ned i min mormors gamle opskrifter, og har fundet en dessert der er meget let både at lave og i maven. Jeg synes den er lidt sjov, for faktisk er det som at spise ingenting, så luftig er den, og alligevel er smagen der. I opskriften står der, at den skal serveres med en cremesauce, men jeg har valgt den mere sunde udgave, nemlig græsk yoghurt.
Når hindbær og jordbærsæsonen kommer, skal den selvfølgelig pyntes med friske bær.

Her er den pyntet med røde Jordbær Tangperler. De er endnu ikke i handlen i små portioner, men jeg håber de snart kommer, så du også kan smage dem.

[ingredients title="Saftbudding"]
4 portioner

  • 8 blade husblads
  • 3 dl kraftig frugtsaft (her har jeg brugt en blanding af hindbær- og jordbærsaft)
  • 50 gr sukker
  • 2 æggehvider
  • 4 portionsglas
  • 1 lille bæger Græsk Yoghurt
  • lidt vanilje eller vaniljesukker
  • Jordbær Tangperler fra Tanghuset eller frisk frugt

Start med at lægge husbladsen i blød i koldt vand i ca 10 min.

Æggehvider piskes stive og sukkeret vendes i den stiftpiskede hvide.

Kom 1 del saft i en gryde og kog op. Tag husblads op af vandet og vrid det let inden det smeltes i saften.

Tag gryden af varmen og tilsæt resten af saften. Når saften er lillefingervarm, vendes den forsigtig i æggehviderne indtil det er helt blandet.

Fordel fromagen i 4 portionsskåle og stil køligt til de er stivnet.

Skal det være helt rigtig, skal du lave en vaniljesauce nu, men det er meget nemmere med et bæger græsk yoghurt, der lige røres opmed lidt vanilje. Kom e - 2 spsk fulde yoghurt op inden servering og pynt med frisk frugt, Jordbær Tangperler eller revet chokolade.

[/ingredients]

Der er faktisk meget få kalorier i denne dessert. Bruger du en saft uden for meget sukker, kan du med god samvittighed spise en ekstra portion dessert 🙂

PS smager også ret godt til morgenmad 🙂

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Eksotiske Kotelet-pakker

Jerk Kyllingelår

Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

Oreo Kugler

Hvidkåls-Fajita

Baconkartofler med Trøffel Caviart

Senneps Dressing til næsten alt

Miras Aspargeshottere

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Restauranter Fredericia

    juli 20, 2020 at 3:25 pm

    Tak for en herlig opskrift på saftbudding! 🙂

    Svar
    • Ellen

      august 10, 2020 at 4:42 pm

      Tak skal I have. Er den endt på restaurant ?
      Lyder som en super restaurant, det skulle vel ikke være hos ROS du var i køkkenet?
      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.