Det er rigtig tid for græskar og vintersquash nu, og der findes flere af slagsen. Den anden dag fik vi hokkaido og i dag skal vi smage på butternut, som også er en vintersquash.
Butternut squash indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier, og udover også at smage godt, indeholder den desuden betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre. Butternut er altså en mættende og sund spise.
[ingredients title="Butternut med fyld"]
4 personer
- 2 økologiske butternut
- 400 gr hakket oksekød
- 1 løg
- 1 dl bulgur
- 1 lille dåse tomatpure
- 3½ dl bouillon eller vand
- 1 tsk koriander
- 3 tsk hvidløgssalt (Mariager) ell. 1 fed hvidløg og salt
- peber
- 1 tsk spidskommen
- smør til stegning
- cheddarost
Vask dine butternut godt og skær top og bund af. Skær dem igennem på langs, så du får 4 både. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 - 40 min. Mine var ikke så store, så de var møre efter 30 min. Jeg bruger økologiske og skræller dem derfor ikke. Når butternut er bagt, kan du nemlig sagtens spise skallen.
Skær løg i små tern og kom dem på den varme pande med smør. Når løgene begynder at blive gennemsigtige, tilsættes kødet som brunes godt mens du rører rundt i det. Tilsæt krydderier, tomatpure, vand og bulgur og lad det simre 25 min. Pas på det ikke koger tør, så tilsætter du bare lidt mere vand.
Tag de bagte butternut ud af ovnen og skrab noget af indmadden ud. Der skal stadig være noget på sider og bund. Dét du skraber ud, kommes op i kødet og blandes godt sammen med dette.
Fyld de 4 halve butternut med kødfyldet og riv lidt ost over inden de sættes tilbage i ovnen i ca. 15 min.
Servér gerne med en lidt grov salat, så der er noget at tygge på, evt. med grønkål, mandariner og nødder.
Vil du have mere smæk på smagen, kan der tilsættes lidt chili. Men pas på, at du ikke overdøver den fine søde smag, som butternut har.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her