• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Butternut med fyld

Butternut med fyld

Udgivet: 24. okt. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er rigtig tid for græskar og vintersquash nu, og der findes flere af slagsen. Den anden dag fik vi hokkaido og i dag skal vi smage på butternut, som også er en vintersquash.
Butternut squash indeholder en stor mængde vand og kun få kalorier, og udover også at smage godt, indeholder den desuden betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre. Butternut er altså en mættende og sund spise.

[ingredients title="Butternut med fyld"]
4 personer

  • 2 økologiske butternut
  • 400 gr hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 dl bulgur
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 3½ dl bouillon eller vand
  • 1 tsk koriander
  • 3 tsk hvidløgssalt (Mariager) ell. 1 fed hvidløg og salt
  • peber
  • 1 tsk spidskommen
  • smør til stegning
  • cheddarost

Vask dine butternut godt og skær top og bund af. Skær dem igennem på langs, så du får 4 både. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 - 40 min. Mine var ikke så store, så de var møre efter 30 min. Jeg bruger økologiske og skræller dem derfor ikke. Når butternut er bagt, kan du nemlig sagtens spise skallen.

Skær løg i små tern og kom dem på den varme pande med smør. Når løgene begynder at blive gennemsigtige, tilsættes kødet som brunes godt mens du rører rundt i det. Tilsæt krydderier, tomatpure, vand og bulgur og lad det simre 25 min. Pas på det ikke koger tør, så tilsætter du bare lidt mere vand.

Tag de bagte butternut ud af ovnen og skrab noget af indmadden ud. Der skal stadig være noget på sider og bund. Dét du skraber ud, kommes op i kødet og blandes godt sammen med dette.
Fyld de 4 halve butternut med kødfyldet og riv lidt ost over inden de sættes tilbage i ovnen i ca. 15 min.

Servér gerne med en lidt grov salat, så der er noget at tygge på, evt. med grønkål, mandariner og nødder.

Vil du have mere smæk på smagen, kan der tilsættes lidt chili. Men pas på, at du ikke overdøver den fine søde smag, som butternut har.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Lille tur på sidste dag i påske

Fiskefilet i ruller og farverige rodfrugter

Koteletter i fad

Krydret kage med Hvidkål

Tirsdag og hverdag igen

Sommerferien 2020

En heldig (frokost-)Kartoffel

Heldig Kartoffelmad

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.