• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Jul

Bastogne småkager

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Kan I mærke det, og dufte det? Der er kun 1 mdr. til vi har JUL. Her dufter der af jul i dag, og jeg elsker det.

Jeg har nemlig bla. bagt Bastogne kager. Vi kender dem alle, og der er også en hel del opskrifter på dem, hvis du søger på google. Jeg er også vild med dem jeg køber i supermarkedet, men de bedste er nu de hjemmebagte. Her i huset, skal de gøre det ud som årets brunekager, og jeg er helt sikker på, at ingen vil være utilfredse med det valg.

De er nemme at bage, og vælger du kun at bage den halve portion, kan den anden nemt fryses, så de lige er til at tage op og smække på en bageplade, hvis der skal friskbagte bastogne kager på bordet. Tril og tryk med gaffel, inden du løsfryser dem.

[ingredients title="Bastogne småkager"]
ca. 60 stk

  • 200 gr smør, gerne lidt blødt men ikke for meget
  • 200 gr brun farin
  • 6 spsk mørk sirup
  • Revet skal fra ½ usprøjtet citron,
  • 300 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 nip salt

Sigt mel i en skål, og tilsæt alle tørre ingredienser. Bland sammen.

Kom smør i mindre tern, farin, sirup og citronskal i, og ælt det hele sammen til en fast dej. Jeg bruger røremaskinen, så går det ret hurtigt.

Form dejen til en kugle, og læg den på en tallerken. Kom husholdningsfolie over og sæt det i køleskabet en times tid.

Så skal der trilles kugler. Lav ca. 60 kugler af portionen, og sæt dem med lidt afstand (de flyder lidt ud under bagningen) på bageplader, beklædt med bagepapir. Tryk en gaffel ned i hver kugle, så de både bliver lidt mere flade og får et mønster.

Bag dine bastongne i en 190 grader varm ovn, ca 8 min, eller til du lige kan ane de har fået farve. Men ikke for meget. Lad dem stå på pladen når de kommer ud, og flyt dem først når de er afkølet lidt. Skulle de stadig være lidt bløde når de er helt afkølet, kan du komme dem ind i ovnen igen ganske kort.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

billede med flødebollekage

Flødebollekage med jordbær

Hvedekerne Deller

De lækreste Rødbeder

Farsbrød med hvidkål

Ferskensuppe

Appelsinkaffe

Kirsebærdrømme

Snottet og slatten

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.