Kan I mærke det, og dufte det? Der er kun 1 mdr. til vi har JUL. Her dufter der af jul i dag, og jeg elsker det.
Jeg har nemlig bla. bagt Bastogne kager. Vi kender dem alle, og der er også en hel del opskrifter på dem, hvis du søger på google. Jeg er også vild med dem jeg køber i supermarkedet, men de bedste er nu de hjemmebagte. Her i huset, skal de gøre det ud som årets brunekager, og jeg er helt sikker på, at ingen vil være utilfredse med det valg.
De er nemme at bage, og vælger du kun at bage den halve portion, kan den anden nemt fryses, så de lige er til at tage op og smække på en bageplade, hvis der skal friskbagte bastogne kager på bordet. Tril og tryk med gaffel, inden du løsfryser dem.
[ingredients title="Bastogne småkager"]
ca. 60 stk
- 200 gr smør, gerne lidt blødt men ikke for meget
- 200 gr brun farin
- 6 spsk mørk sirup
- Revet skal fra ½ usprøjtet citron,
- 300 gr hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vanilje
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk kardemomme
- 1 nip salt
Sigt mel i en skål, og tilsæt alle tørre ingredienser. Bland sammen.
Kom smør i mindre tern, farin, sirup og citronskal i, og ælt det hele sammen til en fast dej. Jeg bruger røremaskinen, så går det ret hurtigt.
Form dejen til en kugle, og læg den på en tallerken. Kom husholdningsfolie over og sæt det i køleskabet en times tid.
Så skal der trilles kugler. Lav ca. 60 kugler af portionen, og sæt dem med lidt afstand (de flyder lidt ud under bagningen) på bageplader, beklædt med bagepapir. Tryk en gaffel ned i hver kugle, så de både bliver lidt mere flade og får et mønster.
Bag dine bastongne i en 190 grader varm ovn, ca 8 min, eller til du lige kan ane de har fået farve. Men ikke for meget. Lad dem stå på pladen når de kommer ud, og flyt dem først når de er afkølet lidt. Skulle de stadig være lidt bløde når de er helt afkølet, kan du komme dem ind i ovnen igen ganske kort.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her