• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
Lækker og nem opskrift på verdens bedste millionbøf, der laves af få ingredienser. Millionbøf serveres med pasta eller kartoffelmos. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos

Udgivet: 4. sep. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 4. sep. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Millionbøf med pasta eller kartoffelmos er en klassiker i det danske køkken, og denne opskrift er virkelig god og samtidig børnevenlig.
  2. Opskrift på millionbøf
  3. Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Millionbøf med pasta eller kartoffelmos er en klassiker i det danske køkken, og denne opskrift er virkelig god og samtidig børnevenlig.

Her får du den nemme opskrift på millionbøf med pasta eller kartoffelmos, som er god til både børn og voksne.

Klassisk opskrift med hakket oksekød og en lækker sovs, og pasta passer virkelig godt til retten. Men det gør en kartoffelmos altså også.

Se også: Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos

Millionbøffen skal ikke forveksles med en kødsovs, som laves med andre ingredienser. Denne er mere simpel, men meget velsmagende.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på millionbøf

millionbøf med pasta eller kjartoffelmos

Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos

4.50 fra 2 stemmer
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 rødløg hakkes fint
  • 7 dl oksebouillon lavet 7 dl. vand + 2 terninger
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld håndfuld timian
  • 1 spsk æbleeddike eller gastrik
  • madkulør
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse til jævning
  • 500 g pasta eller en portion kartoffelmos

Sådan gør du

  • Til millionbøf starter du med, at hakke rødløg fint, mens bladene plukkes af en håndfuld timian.
  • Kom lidt olie på en stor sauterpande eller en stor gryde, og brun oksekødet. Det er vigtigt, at hakkekødet brunes godt og grundigt, og ikke kun tager farve. Så sæt fem minutter af til det, for så får du simpelthen en bedre smag i millionbøffen.
  • Brun så løg med, og tilsæt så hønsebouillon. Lad det koge op.
  • Kom også laurbærblade og æbleeddike/gastrik i retten, og lad den simre i ca. 10 minutter.
  • I mellemtiden koger du pasta som anvist på pakken. Pastaen skal koges al dente. Eller lav en god kartoffelmos.
  • Så giver du din millionbøf lidt madkulør, og jævner den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  • Smag kødsovsen til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt en smule sukker (smagsforstærker). Lidt citronsaft er også godt.

Tips

Server millionbøf med pasta eller kartoffelmos, pynt med frisk timian - og tilbyd gerne et stykke hjemmebagt focaccia eller ciabatta til.

Se også: Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Se mere indhold på bloggen

Hjortens Kåldolmer

Cantaloupe Brud

Sommer og Iskager

Tirsdag og hverdag igen

Kreta - fra Iráklion til Rethymno

Restaurant Ferdinand

Chokolade Cookies

Koldskål med Hyben- og æblesirup

Læserinteraktioner

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.