Millionbøf med pasta eller kartoffelmos er en klassiker i det danske køkken, og denne opskrift er virkelig god og samtidig børnevenlig.
Her får du den nemme opskrift på millionbøf med pasta eller kartoffelmos, som er god til både børn og voksne.
Klassisk opskrift med hakket oksekød og en lækker sovs, og pasta passer virkelig godt til retten. Men det gør en kartoffelmos altså også.
Se også: Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos
Millionbøffen skal ikke forveksles med en kødsovs, som laves med andre ingredienser. Denne er mere simpel, men meget velsmagende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på millionbøf
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 rødløg hakkes fint
- 7 dl oksebouillon lavet 7 dl. vand + 2 terninger
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld håndfuld timian
- 1 spsk æbleeddike eller gastrik
- madkulør
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk majsstivelse til jævning
- 500 g pasta eller en portion kartoffelmos
Sådan gør du
- Til millionbøf starter du med, at hakke rødløg fint, mens bladene plukkes af en håndfuld timian.
- Kom lidt olie på en stor sauterpande eller en stor gryde, og brun oksekødet. Det er vigtigt, at hakkekødet brunes godt og grundigt, og ikke kun tager farve. Så sæt fem minutter af til det, for så får du simpelthen en bedre smag i millionbøffen.
- Brun så løg med, og tilsæt så hønsebouillon. Lad det koge op.
- Kom også laurbærblade og æbleeddike/gastrik i retten, og lad den simre i ca. 10 minutter.
- I mellemtiden koger du pasta som anvist på pakken. Pastaen skal koges al dente. Eller lav en god kartoffelmos.
- Så giver du din millionbøf lidt madkulør, og jævner den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag kødsovsen til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt en smule sukker (smagsforstærker). Lidt citronsaft er også godt.
Tips
Server millionbøf med pasta eller kartoffelmos, pynt med frisk timian - og tilbyd gerne et stykke hjemmebagt focaccia eller ciabatta til.
Skriv din kommentar her