Sådan laver du den klassiske cottage pie, der er med hakket oksekød og låg af kartoffelmos. En populær variant af en sheperds pie.
Jeg havde en rest kartoffelmos i køleskabet, som var nærliggende at bruge til en gang Cottage pie.
De fleste kender den under navnet Shepherds Pie, som er med hakket fårekød, hvorimod Cottage Pie er med hakket oksekød.
Se også: Porretærte med tomatsalat
Selvom der findes en helt fast opskrift til dem begge, laves de ofte på et utal af måder. Det gør de i hvert fald her hos os, for det er som regel altid med rester jeg laver dem.
Ind i mellem kommer jeg også bacontern i, som giver en rigtig god smag til retten, andre gange kan der være en del grøntsager der kommer.
I dag var der lidt spidskål, kartoffelmos og hakket oksekød, og opskriften får du her.
Opskrift på cottage pie
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 stort løg i små tern
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk Worcestershire sauce
- 1 dåse koncentreret tomatpuré lille
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 2 dl bouillon
- 0,5 spidskål snittes fint
- 600 gram kartofler
- 50 gram smør
- Lidt mælk
Sådan gør du
- Kom kødet til din cottage pie i en varm gryde med lidt olie, og vend det rundt, til det har taget farve og er grynet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (ikke spidskål) og lad det simre i ca 30 min. Vend først spidskål i når den er klar til at hældes op i et smurt fad!
- I mens skrælles ca. 600 gr kartofler som koges uden salt.
- Hæld vandet fra når de er møre, og pisk kartoflerne med 50 gr smør og mælk, så det bliver en lind kartoffelmos. Kom gerne 1 æg i mosen også. Smag den til med salt og peber. Jeg pisker altid min kartoffelmos med håndmixeren eller min Bamix. Prøv ikke med blenderen - den går ikke.
- Kom kødsovsen op i et smurt ildfast fad, og kom kartoffelmosen over som et låg.
- Sæt din cottage pie i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Ernæring
Tips
Cottage pie kan serveres med et godt brød til og lidt spidskålssalat.
Rester kan gemmes til dagen efter, hvor den blot lunes i ovnen.
Se også: Oksekødsboller i tomatsauce
Skriv din kommentar her