MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg havde en rest kartoffelmos i køleskabet, som var nærliggende at bruge til en gang  Cottage Pie. De fleste kender den under navnet Shepherds Pie, som er med hakket fårekød, hvorimod Cottage Pie er med hakket oksekød. Selvom der findes en helt fast opskrift til dem begge, laves de ofte på et utal af måder. Det gør de i hvert fald her hos os, for det er som regel altid med rester jeg laver dem. Ind i mellem kommer jeg også bacontern i, som giver en rigtig god smag til retten, andre gange kan der være en del grøntsager der kommer. I dag var der lidt spidskål, kartoffelmos og hakket oksekød.

500 gr hakket oksekød
1 stort løg i små tern
2 fed hvidløg
havsalt og friskkværnet sort peber
2 spsk. Worcestershire sauce
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
2 dl bouillon
½ spidskål i tynde strimler

Kom kødet i en varm gryde med lidt olie, og vend det rundt, til det har taget farve og er grynet. Tilsæt de øvrige ingredienser (ikke spidskål) og lad det simre i ca 30 min. Vend først spidskål i når den  er klar til at hældes op i et smurt fad.

I mens skrælles ca. 600 gr kartofler som koges uden salt. Hæld vandet fra når de er møre, og pisk kartoflerne med 50 gr smør og mælk, så det bliver en lind kartoffelmos. Kom gerne 1 æg i mosen også. Smag den til med salt og peber. Jeg pisker altid min kartoffelmos med håndmixeren eller min Bamix. Prøv ikke med blenderen – den går ikke.

Kom kødsovsen op i et smurt ildfast fad, og kom kartoffelmosen over som et låg.
Sættes i ovnen i 30 min, og så kan den serveres med et godt brød til og lidt salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter