MADBLOG & LIVSSTIL

Mandag er den første dag i ugen. Man starter på en ny uge, med en masse idéer om, hvad der skal nåes (hedder det nåes eller nås?)  i løbet af den kommende uge. Jo jo, intentionerne fejler intet, nu er det så bare om det også bliver lavet, det der er i planerne. En af planerne er, at jeg skal have bagt brød til fryseren. Det er dejligt lige at kunne tage op søndag morgen, når kaffen og morgenhyggen skal nydes. Jeg vil også se om jeg ikke kan komme lidt videre med en stor plakat jeg er ved at lave. Det er med masser af små billeder af familien, og jeg er sikker på, at den bliver super flot når den er færdig. Men det tager lidt tid at finde de rigtige billeder. Og så skal der også være tid til at læse og tid til tosomheden med stearinlys og god mad.

Men nu er det jo så mandag, og vi skal have noget at spise også. Jeg har sat mig for, at der ikke må smides noget ud af madrester, så grøntsagsskuffen bliver tømt, lige i en god tærte, Hertil en tomatsalat med stegte skiver af røget mørbrad.

taerte-tomat-bacon
100 gr grahamsmel
100 gr hvedemel
100 gr smør
1 spsk vand
1 lille æg

Smuldr små terninger af smørret godt sammen med mel. Saml dejen med sammenpisket æg og vand. Stilles i køleskabet ca. 30 minutter.

Imens forberedes grøntsagerne. Der er mange forskellige der kan være i en tærte, men i min kom der porrer, løg og squash.

porretaerte
2 store porrer i tynde skiver
1 løg i tern eller ringe
2 små squash
250 gr hytteost
3 æg
salt og peber
olie
evt. hakkede nødder

Squash skæres i tynde strimler på langs. Drys dem med lidt salt, og lad dem ligge ca. ½ time. Resterne af squashene skæres i små tern og blandes sammen med løg og porrer, der er skåret i ringe. Svits grøntsagerne let i en gryde, til de falder lidt sammen.

Tag dejen ud af køleskabet og rul/pres den ud i tærteformen. Prik den godt, inden den sættes i ovnen ved 200 grader i 15 min. Den bagte tærte tages ud af ovnen og fyldes med grøntsager.
Pisk æggene let sammen i en skål, og tilsæt hytteost og salt og peber. Hæld blandingen over grøntsagerne.
Kom tærten tilbage i ovnen, og bag den ca 20 min igen, til den er flot brun op toppen.

Squash skiverne skylles og tørres, inden de ristes på en varm pande. De skal ikke være for slatne, kun lige til de har fået farve. Når tærten er færdig, kommes squashskiverne ovenpå tærten, og den serveres straks. Drys evt. hakkede nødder over inden servering.

porretaerte-squash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter