• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ » Forårs Andebryst

Forårs Andebryst

Udgivet: 13. maj. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Andesteg og andebryst behøves ikke tilhøre den mørke tid. Man kan fint grille begge dele, eller lave det i ovnen med lidt lettere tilbehør end vi plejer at få.
Jeg tror nu ellers, at min gemal kan spise brun sovs og gammeldags hvidkål i selv 30 gr's varme, så sovs skulle der også til i dag.

Jeg valgte det skulle være noget med appelsin.

I skal også lige se mine 2 små forårsblomster jeg købte i går - er de ikke bare flotte?

Recipe Type: Hovedret
Ingredients
  • 2 Andebryster
  • 1 øko appelsin
  • 2 dl. rødvin
  • salt og peber
  • Friske krydderurter efter smag
Instructions
  1. Skindet på bryster(andebrysterne) ridses i det pæne mønster man altid ser.
  2. Drysses med salt og reven appelsinskræl. Saften af appelsinen hældes over til sidst, og det hele trækker i et par timer.
  3. Kødet tages op af lagen, tørres af og brunes på en meget varm pande, med skindsiden nedad. Vendes og brunes også på undersiden.
  4. Lagen fra marinaden kommes i et fad sammen med rødvinen og andebrysterne, og sættes i ovnen i 20 min. ved 200 gr.
  5. Lav saucen af væden.
Notes

Giver et rigtigt sprødt og fint skind, hvis man griller dem.

WordPress Recipe Plugin and Microformatting by EasyRecipe
2.2.6

 

Så er de kommet i marinaden og lidt friske krydderurt kom også med.

Vi fik edamame bønner til - kommes  i spilkogende vand i 2 min, vendes med salt og lidt citron og du har det lækreste tilbehør.
Jeg bælgede dem inden. Synes også de smager godt helt uden at blive kogt.

Sidst jeg fik kassen fra Årstiderne, var der rødbeder med i. Og jeg må nok indrømme, at jeg ikke rigtigt gider rødder længere nu. Det er jo forår. Så de sidste blev revet helt fint i flager og kom i en lage med lidt olie, hvidvinseddike og salt og peber. Stod så og trak en times tid, og var slet ikke en dårlig måde at bruge dem på.

Mere inspiration

  • Kyllingesalat med pærer
  • Glaseret Kylling
  • Aften med en Gråand
  • Kardemomme og kylling

Se mere indhold på bloggen

Ostekager med forskellige smag

Julekrydret Chokoladekage

Salat og tur til Middelfart

Kålwraps med Kikærtesalat

Madplan uge 12

Tirsdags-Kylling i fad

Super sund Bananis

P-Tærter

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.