MADBLOG & LIVSSTIL

Aften med en Gråand

For en uges tid siden, kom gemalen hjem med en gråand. Den var frossen og han er ikke jæger, men havde været så heldig at få en foræret. Den skulle vi have i dag, sådan en ganske almindelig søndag aften, som derved blev til noget specielt. For den smagte bare super godt.Og med en rødvin til, var det bare perfekt. Det er også lige sæson for vildt nu, så det passede jo godt.

Jeg har ofte tilberedt en almindelig and, men aldrig en vildand. Så der blev søgt lidt på nettet, og jeg kunne se at man egentlig skulle skære lårene fra, fordi de skal have længere tilberedning end brystet. Men jeg synes lårene var så små og nuttede at jeg valgte ikke at gøre det. Og der var ikke noget der blev tør, og lårene (andens altså) var også møre og fine. Men er det en lidt større eksemplar, tror jeg nu nok det er en god idé at tilberede lårene lidt længere end resten af fuglen.

graaand-rodkaal-14-1
Portionen passer til 2 personer.

1 gråand
ca. 1 l andefond /vand
smør
1 gulerod
1 persillerod
¼ l fløde
ribssirup
salt og peber

Start med at brune anden godt i en gryde med smør. Kom andefonden ved, så den lige dækker anden. Skær gulerod og persillerod i mindre stykker, og kom også dem ned i gryden. Har du hals m.m. fra gråanden, tilsættes dette også. Lad hele herligheden koge sagte i ca. 1 time.

Tag anden op. Er lårene ikke møre, skæres de af og koges lidt længere. Tør anden godt af og pensl den med ribssirup inden den lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen i 20 min., eller indtil skindet er gyldent og sprødt. Pas på art siruppen ikke branker.

Fonden som anden er kogt i, sies op i en anden gryde. Kog den 5 min. med fløde og smag til med salt og peber. Et skvæt ribssirup smager rigtig godt i saucen, og er den for tynd kan den jævnes en anelse med lidt maizena.

Jamen så er det bare at servere en halv gråand til hver, sammen med kogte kartofler og en rødkålssalat med appelsiner og valnødder.

Velbekomme!

graaand-rodkaal-01-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *