• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ

Aften med en Gråand

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

For en uges tid siden, kom gemalen hjem med en gråand. Den var frossen og han er ikke jæger, men havde været så heldig at få en foræret. Den skulle vi have i dag, sådan en ganske almindelig søndag aften, som derved blev til noget specielt. For den smagte bare super godt.Og med en rødvin til, var det bare perfekt. Det er også lige sæson for vildt nu, så det passede jo godt.

Jeg har ofte tilberedt en almindelig and, men aldrig en vildand. Så der blev søgt lidt på nettet, og jeg kunne se at man egentlig skulle skære lårene fra, fordi de skal have længere tilberedning end brystet. Men jeg synes lårene var så små og nuttede at jeg valgte ikke at gøre det. Og der var ikke noget der blev tør, og lårene (andens altså) var også møre og fine. Men er det en lidt større eksemplar, tror jeg nu nok det er en god idé at tilberede lårene lidt længere end resten af fuglen.

Portionen passer til 2 personer.

1 gråand
ca. 1 l andefond /vand
smør
1 gulerod
1 persillerod
¼ l fløde
ribssirup
salt og peber

Start med at brune anden godt i en gryde med smør. Kom andefonden ved, så den lige dækker anden. Skær gulerod og persillerod i mindre stykker, og kom også dem ned i gryden. Har du hals m.m. fra gråanden, tilsættes dette også. Lad hele herligheden koge sagte i ca. 1 time.

Tag anden op. Er lårene ikke møre, skæres de af og koges lidt længere. Tør anden godt af og pensl den med ribssirup inden den lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen i 20 min., eller indtil skindet er gyldent og sprødt. Pas på art siruppen ikke branker.

Fonden som anden er kogt i, sies op i en anden gryde. Kog den 5 min. med fløde og smag til med salt og peber. Et skvæt ribssirup smager rigtig godt i saucen, og er den for tynd kan den jævnes en anelse med lidt maizena.

Jamen så er det bare at servere en halv gråand til hver, sammen med kogte kartofler og en rødkålssalat med appelsiner og valnødder.

Velbekomme!

Mere inspiration

  • Kyllingesalat med pærer
  • Glaseret Kylling
  • Kardemomme og kylling
  • Coq au Vin i sommerklæ´r

Se mere indhold på bloggen

Madplan Uge 16

Ø-mærket skal nok overleve EU-forslag

Karameliseret Lime Pie

et billede med gidtkage grøn kage bladankage

Grøn giftkage - lækker bradepandekage (bladankage)

Sprødstegt Torsk

Dukkah krydderi

Skinkeruller med Fetamousse

Chokoladeskåle med hindbær

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.