MADBLOG & LIVSSTIL

Når jeg kommer igang med bagningen, ender det ofte ud med flere projekter. Det gjorde det også i weekenden, hvor jeg ud over Hokkaidokagen, også bagte en chokolade kage med æbler. Kagen er med kraftig smag af chokolade, og og konsistensen kræver faktisk at der serveres flødeskum, creme fraiche eller is til. Det gør den helt perfekt. Selvom man sagtens kan spise den ude.

Efteråret betyder også æbletid, og derfor skulle der selvfølgelig æbler i.  Jeg tog udgangspunkt i denne chokoladeopskrift.

[ingredients title=”Svampet Chokoladekage med æbler”]

  • 200 gr god chokolade
  • 200 gr smør
  • 200 gr rørsukker ell. almindelig sukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 6 æg
  • 3 – 4 mindre æbler skåret i små tern

Sæt en gryde med lidt vand i over til kogning. I en skål, der kan hænge på kanten af gryden, men ikke når ned og rører ved vandet, kommes chokolade, smør og sukker. Smelt det hele sammen over vandbadet mens du rører en gang imellem. Afkøles inden resten kommes i.
Sigt melet i chokoladen og rør rundt. Pisk æggene i chokoladen, ét ad gangen.

Kom den dejen op i en form ca. 20 x 20 cm, eller en tærteform . Bages ved 185 grader i ca. 35-50 min, alt efter formens størrelse.

TIPS: Hvis du vil have kagen mere luftig og mere som en almindelig chokoladekage, pisker du blot æg og sukker luftig og skummende inden du blander den smeltede smør og chokolade.

Server gerne kagen med creme fraiche, flødeskum eller en kugle is..

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter