• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Kokkenes Chokoladekage

Kokkenes Chokoladekage

Udgivet: 8. okt. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når solen sådan skinner på en lørdag, er jeg nødt til at bage en chokoladekage til kaffen. Det blev jeg ihvertfald hurtigt enig med mig selv i, da jeg var færdig med rengøringen - og jeg sad over en kop kaffe og slappede af. For nogen tid siden, fik jeg opskriften, som alle kokke kender, nemlig grundopskriften på chokoladekage. Den er super nem, kan piftes op med nødder eller mandler, og så er den super lækker. Men sådan en grundopskrift, skulle der nu alligevel laves lidt sjov med, så den blev bagt i mine silikone former med halvkugler. Ser faktisk ret godt ud, når de er færdige. Noget sjovt jeg oplevede var, at der i de store blev ligesom et hul i midten. Hvorfor ved jeg ikke. Det var i bunden, så lidt underligt. Men det er da flot, jeg er bare ikke sikker på, at jeg kan lave det næste gang.

Det har nu godt nok været en skøn lørdag. Sådan rigtig en af de flotte efterårsdage, hvor vasketøjet også kan blive tørt udendørs. Gemalen har ryddet drivhuset og fået ryddet op i haven, og jeg fik pudset vinduer, taget billeder af julenisser (ja det er rigtigt), som sælges i shoppen. Og så selvfølgelig bagt.
Nu sidder vi over kaffen og smager på herlighederne, og jeg kan lige få skrevet opskriften til jer. De kan nemt nå at bages inden aften.

200 gr god chokolade
200 gr smør
200 gr rørsukker ell. almindelig sukker
2 spsk hvedemel
6 æg

evt. mandelnougat
evt. flormelis

Tænd ovnen på 180 grader.
Sæt en gryde med lidt vand i over til kogning. I en skål, der kan hænge på kanten af gryden, men ikke når ned og rører ved vandet, kommes chokolade, smør og sukker. Smelt det hele sammen over vandbadet mens du rører en gang imellem. Afkøles lidt.
Sigt melet i chokoladen og rør rundt. Pisk æggene i chokoladen, ét ad gangen. Der piskes mellem hvert æg.

Kom den tynde dej op i en form, eller i flere mindre som jeg gjorde, og sæt ind i ovnene. Bages ca. 35-50 min, alt efter formens størrelse. Er de i muffinsforme skal de kun have 35 min.
I de helt små halvkugler (4 cm) kom jeg et lille stykke mandel nougat ned i, inden de kom i ovnen. Det er rigtig lækkert når man bider i kagen, og får smagen af den gode nougat. Der kan også kommes en nød i, eller helt udelades. Det er kun fantasien der sætter begrænsninger.

Drys med lidt flormelis inden servering

Formene jeg har bagt dem i, er gode silikoneforme der ikke kræver nogen smøring.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Julekrydret Chokoladekage

Cowboy Toast med lidt ekstra

Lun Kartoffelsalat med prikker

Gulerodspatéer

Tirsdag og hverdag igen

billede med banoffee pie

Banoffee Pie

Æggekage med creme fraiche

Hvide asparges med topping

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.