MADBLOG & LIVSSTIL

Når solen sådan skinner på en lørdag, er jeg nødt til at bage en chokoladekage til kaffen. Det blev jeg ihvertfald hurtigt enig med mig selv i, da jeg var færdig med rengøringen – og jeg sad over en kop kaffe og slappede af. For nogen tid siden, fik jeg opskriften, som alle kokke kender, nemlig grundopskriften på chokoladekage. Den er super nem, kan piftes op med nødder eller mandler, og så er den super lækker. Men sådan en grundopskrift, skulle der nu alligevel laves lidt sjov med, så den blev bagt i mine silikone former med halvkugler. Ser faktisk ret godt ud, når de er færdige. Noget sjovt jeg oplevede var, at der i de store blev ligesom et hul i midten. Hvorfor ved jeg ikke. Det var i bunden, så lidt underligt. Men det er da flot, jeg er bare ikke sikker på, at jeg kan lave det næste gang.

chokolade-kager-kokke-grundkagen-93-2
Det har nu godt nok været en skøn lørdag. Sådan rigtig en af de flotte efterårsdage, hvor vasketøjet også kan blive tørt udendørs. Gemalen har ryddet drivhuset og fået ryddet op i haven, og jeg fik pudset vinduer, taget billeder af julenisser (ja det er rigtigt), som sælges i shoppen. Og så selvfølgelig bagt.
Nu sidder vi over kaffen og smager på herlighederne, og jeg kan lige få skrevet opskriften til jer. De kan nemt nå at bages inden aften.

200 gr god chokolade
200 gr smør
200 gr rørsukker ell. almindelig sukker
2 spsk hvedemel
6 æg

evt. mandelnougat
evt. flormelis

Tænd ovnen på 180 grader.
Sæt en gryde med lidt vand i over til kogning. I en skål, der kan hænge på kanten af gryden, men ikke når ned og rører ved vandet, kommes chokolade, smør og sukker. Smelt det hele sammen over vandbadet mens du rører en gang imellem. Afkøles lidt.
Sigt melet i chokoladen og rør rundt. Pisk æggene i chokoladen, ét ad gangen. Der piskes mellem hvert æg.

Kom den tynde dej op i en form, eller i flere mindre som jeg gjorde, og sæt ind i ovnene. Bages ca. 35-50 min, alt efter formens størrelse. Er de i muffinsforme skal de kun have 35 min.
I de helt små halvkugler (4 cm) kom jeg et lille stykke mandel nougat ned i, inden de kom i ovnen. Det er rigtig lækkert når man bider i kagen, og får smagen af den gode nougat. Der kan også kommes en nød i, eller helt udelades. Det er kun fantasien der sætter begrænsninger.

chokolade-kager-kokke-grundkagen-04-2
silikoneDrys med lidt flormelis inden servering

Formene jeg har bagt dem i, er gode silikoneforme der ikke kræver nogen smøring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter