MADBLOG & LIVSSTIL

Paella uden fisk

Jeg kan godt li' fisk, men en paella med blæksprutter, søstjerner, snegle, rejer og hvad der ellers skal i, er jeg ikke helt så glad for. I nogle udgaver er der også kød i, men det er kun for turisterne siger en spansk kok. I en rigtig paella skal der ikke kød i. Så jeg har lavet en helt forkert paella i dag, hverken for spanier eller turister. Paella er ti århundreder gammel og er efter sigende, opfundet i Sueca uden for Valencia. Min er opfundet hjemme i mit køkken i Danmark, og blev til en mellemting mellem Paella og Risotto.

3 dl ris
6 dl grøntsagsbouillon
2 tsk gurkemeje
Fiskesalt
2 spsk olivenolie
1 dåse kikærter
1 stort løg løg
4 fed hvidløg
1 stor rød peberfrugt
2 tsk paprika
½ spsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
150 g svampe
100 g ærter
1 aubergine, ristet i skiver
persille til pynt

Rist risene på en dyb pande med lidt olie, indtil de begynder at blive blanke. Kom bouillon og gurkemeje ved og kog risene til de er møre. Kom mere vand ved, hvis de koger tørre.
Gør grøntsager klar og skær dem i mindre stykker.
Brun det hele op en pande (undtagen risen) og bland dem sammen med den færdigkogte ris og krydderier. Har du en pande der kan tåle ovnene, kommes det her i, og sættes i ovnen, ellers brug et ildfast fad. Lad retten stå ved 200 grader i 20 min. Rør rundt inden servering og pynt med persille.

Der kan spises salat til, eller bare et godt brød. Synes du der mangler kød, kan du brune kyllinge stykker og komme i. Når jeg skriver, at det blev en mellemting mellem paella og risotto, er det fordi jeg troede jeg havde købt løse ris, men det var så grødris istedet for. Så det blev den lavet med.

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *