• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Små Retter

Paella uden fisk

Udgivet: 2. nov. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg kan godt li' fisk, men en paella med blæksprutter, søstjerner, snegle, rejer og hvad der ellers skal i, er jeg ikke helt så glad for. I nogle udgaver er der også kød i, men det er kun for turisterne siger en spansk kok. I en rigtig paella skal der ikke kød i. Så jeg har lavet en helt forkert paella i dag, hverken for spanier eller turister. Paella er ti århundreder gammel og er efter sigende, opfundet i Sueca uden for Valencia. Min er opfundet hjemme i mit køkken i Danmark, og blev til en mellemting mellem Paella og Risotto.

3 dl ris
6 dl grøntsagsbouillon
2 tsk gurkemeje
Fiskesalt
2 spsk olivenolie
1 dåse kikærter
1 stort løg løg
4 fed hvidløg
1 stor rød peberfrugt
2 tsk paprika
½ spsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
150 g svampe
100 g ærter
1 aubergine, ristet i skiver
persille til pynt

Rist risene på en dyb pande med lidt olie, indtil de begynder at blive blanke. Kom bouillon og gurkemeje ved og kog risene til de er møre. Kom mere vand ved, hvis de koger tørre.
Gør grøntsager klar og skær dem i mindre stykker.
Brun det hele op en pande (undtagen risen) og bland dem sammen med den færdigkogte ris og krydderier. Har du en pande der kan tåle ovnene, kommes det her i, og sættes i ovnen, ellers brug et ildfast fad. Lad retten stå ved 200 grader i 20 min. Rør rundt inden servering og pynt med persille.

Der kan spises salat til, eller bare et godt brød. Synes du der mangler kød, kan du brune kyllinge stykker og komme i. Når jeg skriver, at det blev en mellemting mellem paella og risotto, er det fordi jeg troede jeg havde købt løse ris, men det var så grødris istedet for. Så det blev den lavet med.

 

 

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Årets sidste middag 2014

Citronsol

Lemoncurd snitter med mandler

"Schackenborg Slotskro"

Bagt spidskål og marinerede kartofler

aronia dram likør opskrift

Aronia drammen - opskrift på aronia likør

Blondies med hindbærsirup

En pose "gamle" rundstykker

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.