Fyld i pastaskaller

Fyld i pastaskaller

Aller først må jeg da lige vise jer, at jeg igen har været “Ugens Blog” i Hendes Verden.  Det er da lidt sjovt, og selvfølgelig også med til at udbrede kendskabet til bloggen. Jeg synes faktisk jeg står lidt i stampe lige for tiden, hvad mad og opskrifter angår. Så er det jo dejligt med lidt reklame, så jeg kan få det berømte skub, til at komme igang igen.
Der skal vel bages fastelavnsboller, tænkes på opskrifter til påskeretter og så får vi jo rent faktisk mad hver dag. Det er bare det med at få det fotograferet og skrevet ned. Så jeg tror da lige, at det kun kan betegnes som dovenskab, at der ikke kommer nyt på bloggen hver eneste dag.


Der er jo også et barnebarn der trækker i mig. Det er da helt utroligt så hurtigt hun vokser, og pludselig kan en hel masse ting. Jeg kan virkelige fornemme det, når vi ikke kan se hende hver dag. Men heldigvis sker det ofte, at vores Skype ringer, og der dukker en glad og smilende Gry op på skærmen. Dejligt det kan lade sig gøre at snakke med hende på den måde også.
Når vi skyper med Gry, skal vi også hilse på Bodil (mopsen). Og den anden dag blev hun så forvirret over at kunne høre vores stemmer, og hun løb ud til entrédøren, – for vi måtte jo være et sted. Det var næsten synd for Bodil.

Ikke mere børnebørn snak for i dag. Nu gælder det opskriften på en sjov og anderledes ret ala lasagne, som vi fik den anden aften.


Fyldte Pastaskaller


2 personer

  • 16 – 20 pastaskaller (de store)
  • 300 gr hakket oksekød
  • 1 porre i skiver
  • ½ squash i små tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 gulerødder, groft revne
  • 1 løg i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 spsk. tomatpure
  • ½ dåse / karton flåede hakkede tomater
  • ½ dl bouillon
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • smør eller olie til stegning
  • 15 g smør
  • 2 spsk mel
  • 2½ dl mælk
  • Salt og peber
  • Revet ost eller mozarella
  • Balsamico Tangperler fra Tanghuset

Start med at koge pastaskallerne ca. 10 min. Hæld dem op i en si, og lad dem stå og dryppe godt af.

Varm en pande op med smør eller olie og brun kødet godt, så det skiller og alt er brunet. Kom det over i en gryde, og kom lidt mere smør på panden og kom løg og hvidløg, der er hakket fint, på. Når løgene begynder at ændre farve, kommes porreskiver, squash, peberfrugt og gulerødder ved og det hele svitses godt.
Kom grøntsagerne og evt. rester af fedtstoffet over i gryden til kødet, og tilsæt krydderierne og tomatpure, hakkede tomater, bouillon og balsamicoeddike. Bring i kog, og lad kødfyldet koge ca. 30 min, men gerne længere. Væden skal være kogt lidt ind, så den ikke er alt for flydende. Smag til med salt og peber.

Imens laves saucen.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør rundt. Fortsæt med at piske ca. 1 min, så melet bages af.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk god mellem hver gang.  Når alt mælken er tilsat, og saucen har den rette konsistens, smages til med salt og peber. Kan du lide muskatnød, kan du tilsætte lidt af det også. Smag til med salt og peber.

I et smurt ovnfast fad, kommes saucen i bunden.

Så skal skallerne fyldes med kødfyldet og stilles tæt sammen i fadet med saucen. Jeg koger altid lidt ekstra pastaskaller, så jeg er sikker på at have nok.

Riv ost eller mozarella (er jo også ost) hen over skallerne og sæt det i ovnen ved 200 grader i 20 min.

Ved servering pyntes med Balsamico Tangperler og gerne lidt grønt.

Server med en god salat til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*