MADBLOG & LIVSSTIL

Det blev til en lækker torskeret i dag. Den ser ret flot ud, men er ganske enkel at lave. Og så er det en dejlig let ret, så man føler sig behagelig mæt bagefter. Vi fik små kartofler til, men man kan også lave lidt mere salat, og så springe kartofler over. Saucen er bare god, så lave måske lidt ekstra af den.

torsk-grontsagsbund
auberginerTorskefileter
2 – 3 dl. appelsinsaft
2 x 50 gr koldt smør i små tern
salt og peber

gulerødder
forårsløg
aubergine
salat
olie, salt og hvidløg

Start med at skære auberginen i skiver og salt dem godt. Lad dem ligge og trække 10 – 15 min. Skyl skiverne og tør dem. Skiverne kigges på en bageplade og smøres med olie. Drys gerne med lidt hvidløg inden de kommes i ovnen.
Skal de være rigtigt sprøde skal de vendes efter 10 min og smøres med lidt olie på den anden side.
Skiverne skal være brune inden de tages ud, lad dem ligge lidt så bliver de mere sprøde. Jeg gav dem ca. 20 min ved 200 grader.

dampet-torsk-appelsinsauce
Gør grøntsager i stand og skær dem i mindre stykker. Forårsløg kan toppen skæres i tynde skiver og det nederste forblive en et stykke. I en gryde kommes 2 dl appelsinsaft, eller appelsinjuice, og grøntsagerne simrer møre heri. Kom førsr gulerødder i, da de skal have længst. Forårsløg skal kun lige have et par minutter. Når de er færdige, sies de fra og saucen hældes op i gryden igen. Kog appelsinsaucen op og kom 50 gr. koldt smør i små tern i. Pisk i det mens det koger godt op.
Kom 50 gr kolde smørtern i igen og varm nu kun lige saucen op uden at koge. Smag til og den er klar til servering.

Torsken er ganske enkel at lave. Læg fileterne i et fad og drys med salt pg peber. Låg på og så i ovnen i 20 min ved 200 grader.

Så er retten klar til servering.

På tallerkenen toppes salat med gulerødder og forårsløg op, og herpå lægges et pæn stykke torsk. Pynt med aubergineskiverne og hæld appelsinsaucen rundt om det hele.

torskefilet-gulerodder-log-appelsin

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter