• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Torsk og appelsin

Torsk og appelsin

Udgivet: 9. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det blev til en lækker torskeret i dag. Den ser ret flot ud, men er ganske enkel at lave. Og så er det en dejlig let ret, så man føler sig behagelig mæt bagefter. Vi fik små kartofler til, men man kan også lave lidt mere salat, og så springe kartofler over. Saucen er bare god, så lave måske lidt ekstra af den.

Torskefileter
2 - 3 dl. appelsinsaft
2 x 50 gr koldt smør i små tern
salt og peber

gulerødder
forårsløg
aubergine
salat
olie, salt og hvidløg

Start med at skære auberginen i skiver og salt dem godt. Lad dem ligge og trække 10 - 15 min. Skyl skiverne og tør dem. Skiverne kigges på en bageplade og smøres med olie. Drys gerne med lidt hvidløg inden de kommes i ovnen.
Skal de være rigtigt sprøde skal de vendes efter 10 min og smøres med lidt olie på den anden side.
Skiverne skal være brune inden de tages ud, lad dem ligge lidt så bliver de mere sprøde. Jeg gav dem ca. 20 min ved 200 grader.

Gør grøntsager i stand og skær dem i mindre stykker. Forårsløg kan toppen skæres i tynde skiver og det nederste forblive en et stykke. I en gryde kommes 2 dl appelsinsaft, eller appelsinjuice, og grøntsagerne simrer møre heri. Kom førsr gulerødder i, da de skal have længst. Forårsløg skal kun lige have et par minutter. Når de er færdige, sies de fra og saucen hældes op i gryden igen. Kog appelsinsaucen op og kom 50 gr. koldt smør i små tern i. Pisk i det mens det koger godt op.
Kom 50 gr kolde smørtern i igen og varm nu kun lige saucen op uden at koge. Smag til og den er klar til servering.

Torsken er ganske enkel at lave. Læg fileterne i et fad og drys med salt pg peber. Låg på og så i ovnen i 20 min ved 200 grader.

Så er retten klar til servering.

På tallerkenen toppes salat med gulerødder og forårsløg op, og herpå lægges et pæn stykke torsk. Pynt med aubergineskiverne og hæld appelsinsaucen rundt om det hele.

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Spyd med pasta-pizza

Pyt i Wok - eller bare oprydning.

Vadehavsøl fra Vadehavsbryggeriet

Sildesalat til julefrokosten

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Frække Chili Kys

Farsbrød med hvidkål

Oksekødsboller i tomatsauce

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.