Jordbær Tiramisu

Efter opfordring fra en af mine læsere, har jeg lavet en Tiramisu med Jordbær. Der er mange der har lavet det tidligere, og de ligner i bund og grund alle hinanden. Jeg har brugt grundopskriften af den traditionelle Tiramisu jeg plejer at lave.

Tiramisu med Jordbær

4 ægeblommer
2 æggehvider
100 gr. sukker
1 stang vanilje
500 gr Mascapone

1 øko appelsin
Jordbær
Ladyfingers
Usaltede Pistacienødder

Æggeblommer, indmaden fra vaniljen og sukker piskes skummende. Der skal piskes længe, og som min gamle lærer en gang sagde: Der bliver mere jo længere du pisker!”.
Mascaponen og revet appelsinskal vendes stille og roligt rundt i æggemassen, så det hele er blandet.
Hviderne piskes stive – så skålen kan vendes på hovedet uden den falder ud – og vendes forsigtigt i ægge-ostemassen.

I et fad (jeg brugte rullepølsepresserens form) stilles rundt i hele kanten tyndt-skåret jordbær. I bunden lægges et lag Ladyfingers, som dryppes med saften fra den pressede appelsin.

Kom et lag creme ovenpå og læg jordbær ned i cremen.
Læg endnu et lag Ladyfingers, dryp med saften og læg et pæn lag creme på toppen.

Pynt med jordbær og finthakkede pistacienødder.

Den skal stå og trække mindst 4 timer, men gerne til dagen efter. Kiksene skal have lov til at trække godt med væde.

Lidt for sjov, og også fordi jeg både havde jordbær og fingers tilovers, lavede jeg 2 små runde kager. De fik en lidt anderledes creme, idet jeg kom hytteost i istedet for.

2 æggeblommer
1 æggehvider
50 gr. sukker
½ stang vanilje
100 gr almindelig flødeost
150 gr hytteost

1 øko appelsin
Jordbær
Ladyfingers
Revet chokolade

Fremgangsmåden er som den anden, blot blev den lagt sammen med fingers, appelsinsaft, creme, jordbær, creme og revet chokolade.
Og så i en rund form uden bund.

Flot til portionsanretning.

Tiramisu vil også være perfekt at lave i et glas, hvis man vælger portionsanretning, som man bl.a. kan se på Miras blog

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*