• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Brombærsnitter med marcipan

Brombærsnitter med marcipan

Udgivet: 12. okt. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Brombærene er vist desværre ved at være slut for i år, men derfor kan I nu godt få opskriften på disse absolut lækre snitter. Jeg er også sikker på, at de vil smage fantastisk med abrikosmos i.

Idéen til opskriften fik jeg i et  Mad & Venner blad, og jeg mener det var Lars Juul fra La Glace  der havde skrevet opskriften. Jeg har lavet lidt om på den, så den passer til vores smagsløg og temperament.

250 gr blødt smør
100 gr flormelis
kornene af 1 vaniljestang
1 æggeblomme
350 gr hvedemel

300 gr Brombærmarmelade

200 gr marcipan
200 gr rørsukker
1½ æggehvide
ell. 1 pakke færdig kransekagemasse

Kom det bløde smør, flormelis og vaniljekerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æggeblomme og mel og ælt det hurtigt sammen til en dej. Det må ikke æltes længe, bare lige så det er en samlet glat dej. Lægges på en tallerken og folie over, og så ind i køleskabet i ca. ½-1 time.

Rul dejen ud på bagepapir  til en firkant, ca 1 cm i tykkelse. Kom det på en bageplade og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Dejen må kun lige begynde at tage farve i kanterne.
Smør brombærmarmelade ud over bunden.

Ælt marcipan godt sammen med sukker og æggehvider. Massen skal være fast, men alligevel så tynd, at den kan sprøjtes ud. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i skrå baner ovenpå brombærmarmeladen.
Vil man snyde lidt, kan man fint bruge en færdig kransekagemasse, og sprøjte ud. Sæt evt. en anden tud på, da den der sidder deri er ret stor.

Så kommes det hele i ovnen igen, og bager indtil kransekagen er let lysebrun. Skær kagen ud i firkanter og servér. Kagerne er bedst når de er helt afkølet, og er bestemt ikke ringere dagen efter.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

verdens bedste æggekage

Æggekage på pande med lækker salat

Bagte Rødbeder med Brie

Farfar med Skæg

Kaffeis

Hapsere til velkomstdrinks

Langfredag med sol

Ferien er slut

Marinerede Grillspyd

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.