MADBLOG & LIVSSTIL

Efteråret er kommet og de mere varmende retter kan godt findes frem nu. Jeg fandt inde på siden viskalspise.dk, som jeg faktisk ret tit bruger som inspiration, denne spændende ret – helt uden kød men mættende, smagfuld og smuk gul. Den er hurtig at lave, kan endda tilberedes i god tid, og stå klar til at smide i ovnen i ½ time. Med brød og creme fraiche er det altså en super efterårsret.

kikaertepande-07
kikaertepande-041 stort eller 2 mindre løg
1 mellem squash
3 forårsløg
600 g kartofler i små tern
2 fed hvidløg
3 spsk karry
1 dåse hakkede tomater
3 dl grøntsagsbouillon
kikaertepande-031 dåse kokosmælk
400  gr udblødte kikærter, eller 2 dåser kikærter
½ tsk sukker
2 tsk spidskommen
salt og peber

Skær kartofler, løg og squash i små tern, forårsløg i skiver og hvidløg i helt små tern. Kom lidt olie på en sauterpande og svits karry let, inden kartoffel- og løgtern kommes ved. Steg den i et par minutter, inden squash og forårsløg kommes i sammen med hvidløg. Steg yderligere et par minutter.
Hæld væden fra kikærterne og kom dem i panden sammen med kokosmælk og tomaterne. Hæld bouillon ved og kog op. Smag til med spidskommen, salt og peber.

Retten kan simre videre her i ½ time, men den kan også sættes i ovnen (hvis panden kan klare det – ellers hæld over i et fad) og boble videre der i ½ time ved 210 grader.

Retten må gerne blive lidt brun på toppen.

Server med godt brød og en klat creme fraiche.

kikaertepande-04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter