MADBLOG & LIVSSTIL

Skipper Skræk spiste masser af spinat. Det gør jeg nu ikke, men jeg kan ret godt li spinat. Især sammen med fisk. Ej et spejlæg med spinat er også mums. Har du prøvet det? Sidder jeg helt og får lyst til nu. Men så er der vist noget med franskbrød nedenunder, og det er nok ikke det mest sunde. Men sund det er torsk, og det var lige det vi spiste i går. Torsk har en ret så neutral smag, og mange kender jo sikkert torsk med sennepssovs. Det er så både neutral og kedelig, efter min mening, så istedet fik vi spinat til. Og når torsken så er paneret med mandler og toppet med rødbedechips, så er det da en herre-god ret.

 

[ingredients title=”Mandelpaneret torsk med Spinat”]
2 personer

 • 400 gr torskefilet
 • ½ dl havregryn
 • 35 gr hakkede mandler
 • revet skal af ½ citron
 • salt og peber
 • 1 spsk smeltet smør
 • 1 rødbede
 • 250 gr hakket spinat (jeg brugte fra frost)
 • 1 – 2 dl mælk
 • 1 spsk mel – med top
 • 20 gr smør

Skæl rødbeden og skær den i papirstynde skiver. Lægges på bagepapir og dryppes med olie.
Skær torsken ud i passende stykker. Hak mandlerne groft og bland med havregryn og reven citronskal.
Torskestykkerne lægges i et ildfast fad der er smurt med lidt olie eller smør. Krydr fisken med salt og peber og fordel mandeltoppingen oven på fisken og dryp med lidt smeltet smør hen over.
Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min, alt efter hvor tyk torskestykkerne er.
Sæt også rødbedeskiverne ind i ovnen ved siden af fisken.

Imens kan du lave spinaten. Smelt smørret i en gryde og rør melet ud i det smeltede smør. Spæd op med mælken mens du rør godt, så alle klumper rørers ud. Sovsen skal være, som SOVS, og ikke helt tynd som sauce. Sænk temperaturen på komfuret til helt lav, Kom din frosne eller optøede og afdryppede spinat i, og rør ganske stille rundt indtil det er varmt. Smag til med salt og peber.

Servér torsken på en bund af spinat og garnér med de sprøde rødbedechips. Servér gerne ovnbagte kartofler til. En let men dejlig aftensmad.

[/ingredients]

Ahh tænker du måske nu, kan det virkelig passe, at hun ikke skal have tangperler på i dag? JO det skulle jeg da. Så der kom et drys citronperler på, og det passede jo perfekt til retten.

print

En reaktion

 1. Skipper Skræk spiste masser af spinat, sagde man i sin tid, men senere også, at det absolut sunde ved spinat beroede på en kommafejl, så ikke mindst bønner er nok så givtige, hvad vitaminer angår.
  Men ikke desto mindre, fotoet af din spinat/torskeret gjorde mig straks interesseret – lige noget for fruen, når hun kommer hjem fra arbejde.
  Og så et lille minus. At bringe fotos, hvorfra man allerede har begyndt at indtage maden, er en uskik, synes jeg, især, som det somme tider ses, når det drejer sig om kødretter med brun sauce.
  Men alle fotos var her, trods alt, sørme fine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter