MADBLOG & LIVSSTIL

Sommer er lig med koldskål. Sådan en gang kærnemælkskoldskål med nyplukkede søde jordbær kan få mine tænder i vand. Men i dag må vi “nøjes” med is, der smager af koldskål. Når jordbærene rigtig kommer, vil jeg også komme dem i isen.

Koldskålsis er ret hurtigt lavet, i hvertfald når man har en ismaskine. Jeg prøvede, som et forsøg, at komme citronperler fra Tang-huset i, og det så også flot ud, og smagte fint, men det var jo selvfølgelig en lille iset syrlighed. Men flot så det ud, efterhånden som vi spiste isen. Det skal lige siges, at tangperler faktisk slet ikke kan tåle så kolde grader, men da det nu var i is, tog jeg chancen. Og jeg er sikker på, jeg gør det igen, for det giver noget sjovt til især. I kan se billederne med citronperler nederst på siden.

[ingredients title=”Koldskålsispinde”]
ca. 10 alm størrelse is, alt efter dine formes størrelser.

  • 4 dl kondenseret mælk
  • 5½ dl kærnemælk
  • saften af en lille citron
  • ca. 400 gr god chokolade til overtræk
  • pynt

Bland kondenseret mælk og kærnemælk i en skål og tilsæt citronsaften. Smagen kan justeres med mere citron. Kom cremen i ismaskinen og kør til det er cremet, næsten som softice.
Har du ikke ismaskine, kan du sætte en skål i fryseren, og røre i det mindst hver ½ time.

Fyld den bløde is i dine isforme, og sæt det hele i fryseren til næste dag. Husk pinde 🙂

Smelt chokoladen over vandbad. Hæld op i et stort glas eller lign, så isen kan dyppes helt i chokoladen. Drys straks med pynten, inden de lægges kort på bagepapir.

Læg igen isen i fryseren, eller spis dem bare straks.

[/ingredients]
Så er der is i fryseren til nogle varme sommerdage hvor man lige trænger til lidt sødt og køligt. Hjemmelavede is er nu betydelig bedre end dem man køber, billigere og man kan lave sin helt egen smag.

TIlsidst får I lige billederne af de is, hvor jeg kom citronperlerne inden i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter