• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Mikkel Mus kagen

Mikkel Mus kagen

Udgivet: 3. dec. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Mikkel Mus kagen er ren barndom for mig. Ingen jul uden min mor bagte denne kage, og der var som regel altid nok til juledagene. Min mor havde coktailbær i, men dem er jeg ikke den store tilhænger af, så de blev skiftet ud med fine bløde dadler. Ellers er den helt efter hendes opskrift.

Mikkel Mus kagen
(Jeg tror egentlig den helt rigtig hedder Mikkel Mouse kage.)
200 gr blødt smør
375 gr flormelis
5 æggehvider
375 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tsk hjortaksalt
6 spsk mælk
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
120 gr rosiner
120 gr dadler uden sten
120 gr hakkede mandler
120 gr finthakket chokolade
skal af 1 økologisk citron

Det bløde smør og flormelis røres godt sammen. Mel blandet med krydderier tilsættes sammen med mælken, og piskes godt sammen. Fyldet blandes med 1 spsk mel og vendes i dejen. Piske æggehviderne stive og vend dem i dejen til sidst.

Kom dejen i en stor aflang bageform eller i 2 mindre. Bages ved 160 gr i ca. 80 min. (ca. 60 min hvis det er i 2 forme) Mærk med en træpind, om kagen er nok.
Afkøles helt inden der skæres af den.

Istedet for vaniljesukker, kardemomme og citronskal, kan man komme 2 tsk honningkagekrydderier i, Giver en dejlig julet smag.

Kagen smager godt til et glas varm gløgg. Jeg lavede en gløgg af solbærsaft, stjerneanis, kanelstænger, hele nelliker, sukker, vand og lidt rom. Solbærsaften var selvfølgelig fra Vibegaard.

 

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Glaserede Koteletter

Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Andet end musik
SMUKFEST 2017

Ostemadder med lækkert pynt

Rødgrød med Fløde

Enebærdampet laks med rejer

Klatkager med ris og banan

Supergode Kanelsnegle

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.