MADBLOG & LIVSSTIL

Risotto med grønt

affiliateslinks

 

Risotto er altid dejlig og så er den god hvis der lige skal ryddes op i grøntsagsresterne. Sådan nogle rester havde jeg i dag, og det blev til den skønneste omgang risotto. Egentlig er den nem at lave,man skal blot stå ved det hele tiden. Og så skal den serveres straks den er færdig.

Risotto-vegetar-27
½ dl olivenolie
25 gr. smør
2 fed hvidløg
2oo gr. grødris eller allerbedst rigtige risottoris
4 jordskokker i små tern
3 gulerødder i skiver
en god håndfuld rosenkål i halve eller kvarte
mandler
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagfond eller hønsefond
30 gr smør
70 gr revet parmesanost
Smag til med salt og peber

Risotto-vegetar-33
Smelt smør og olie på i en gryde og svits jordskokker og gulerødder i fedtstoffet. Tag dem op.
Kom nu risene på, og lad dem bliver gennemvarme, uden de tager farve eller brænder på.
Når risene er godt varme, hældes hvidvinen på og jordskokker og gulerødder tilsættes igen. Rør hele tiden rundt, stille og roligt.
Når risene har suget væden, uden at blive alt for tørre, tilsættes en kop fond  og der røres igen rundt. Fortsæt med at tilføje fonden efterhånden som risene suger væden. Det tager ca. 15 – 2o min. Smag på risene, nu skal de gerne være al dente. Tilsæt rosenkål og rør godt rundt så de fordeles.
Tilsæt til sidst det sidste smør og parmesanost. Rør rigtig godt rundt i risottoen nu. Man skal røre i cirkler, hvilket skal give den cremede konsistens. Rør store cirkler og derefter små. Gør dette indtil den er cremet og lækker. Bliver den for tør, kan der tilsættes lidt mere fond.
Lad risottoen stå med låg på i 5 min inden den drysse med grofthakkede mandler og serveres.

Risotto-vegetar-28Det er en dejlig ret med mange grøntsager i. Kan du som jeg, også godt li mad med farve fra det grønne, så prøv at tage et kig på de inspirerende opskrifter af Christian Bitz, der er mange gode opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *